Armağan Çağlayan'a yaptığı açıklamalar Celal Hoca'ya özür diletti

Armağan Çağlayan'a yaptığı açıklamalar Celal Hoca'ya özür diletti
Güncelleme:

\"Dışkı yedirmek işkence değil\" diyen Prof. Dr. Celal Şengör, gelen tepkiler üzerine özür diledi. Şengör, amacının işkence mağdurlarının tramvayı atlatmasına yardım etmek olduğunu söyledi.

Radikal'den Arağan Çağlayan'a verdiği söyleşide sarf ettiği sözler büyük tepki çeken Jeoloji profesörü Celal Şengör, özür diledi. 12 Eylül darbesi ve o dönem yapılan işkenceler için "Dışkı yedirmek işkence değil" diyen Şengör, RS FM'de Yavuz Oğhan'dan 'Bidebunudinle' programına katıldı. Şengör, programda 12 Eylül döneminde Diyarbakır Cezaevi'nde dışkılı işkenceye maruz kalan Doktor Sinan Olcan ile konuştu. Şengör, sözlerinin yanlış anlaşıldığını savunarak Olcan'dan özür diledi.

Jeoloji profesörü Celal Şengör, Radikal'den Armağan Çağlayan'a verdiği röportajda, "Kenan Evren'in yaptığı her şeyi istisnasız onaylıyorum, insanlara dışkı yedirmek işkence değil" sözleriyle tepkilerin hedefi oldu. Şengör ve darbe döneminde dışkılı işkenceye maruz kalan Doktor Sinan Olcan, RS FM'de Yavuz Oğhan'ın sorularını yanıtladı.

O sözleri bilerek sarf ettiğini ama yanlış anlaşıldığını söyleyen Şengör, şunları söyledi:

"Ben derdimi anlatamadım. Dışkı yemek zararlı değil, bazı tedaviler için zorunludur. Ama bunu zorla yaptırdığınız zaman işkenceye döner. Maalesef buna maruz kalanlar var. Bu tramvayı yaşamışlar. Ben de diyorum ki bu tramvayı atın, maruz kaldığınız şey o zaman zannettiğiniz kadar büyük bir durum değil. Ama tırnakları sökülen bir adamın tramvadan kurtulması da mümkün değildir, yapacak bir şey yok. Benim orada ısrarla üzerinde durduğum şey, bu olayların emri konsey tarafından verilmemiştir. Ben bunu Tahsin Şahinkaya'dan bizzat dinledim. Biz ne yazık ki kızını bile doğrayan bir milletiz."