Eski muhabirden Akit'e yalanlama

Eski muhabirden Akit'e yalanlama
Güncelleme:

Eski muhabirden Akit'e yalanlama

Eski muhabirden Akit'e yalanlama

Y. Akit gazetesinin 'İzmir'de bir ev hanımı bize bilgiyi verdi' diyerek 2 bin hakimi hedef alan '2 bin hakimle karanlık plan' başlıklı manşet haberi tam bir operasyon olduğu ortaya çıktı. 12 yıl önce gazeteden ayrılan bir muhabir ismiyle yayınlanan yalan haber, İzmir polisinin o muhabiri araması ile ortaya çıktı. Şuan Saadet Partisi basın danışmanı olan Halis Mutlu ise Y. Akit'in kendi ismini kullanarak yalan haber yayınlanmasına sert tepki göstererek, “Bir haberde ismimi kullanmak alçaklığın, şerefsizliğin zirvesidir” ifadelerini kullandı.

17/25 Aralık büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonları sonrası yaptığı yalan ve iftira haberlerle dikkat çeken hükümete yakın Y. Akit gazetesi skandal bir yalana imza attı. Akit, 23 Mayıs tarihinde manşetten yayınladığı “2000 hâkimden karanlık plân” başlıklı haberinde yaklaşık 12 yıl önce işten ayrılan muhabirinin imzasını kullandı.

Haberde imzası bulunan ve şu anda Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın basın danışmanı olan Halis Mutlu Akit'in kendi ismini kullanarak yalan haber yayınlanmasını sert tepki gösterdi. Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Mutlu, “Bir haberde ismimi kullanmak alçaklığın, şerefsizliğin zirvesidir. Avukatımla görüştüm, konuyla ilgili tüm yasal haklarımı kullanarak bu alçaklığın hesabını soracağız” dedi.

Y. AKİT, İSLAMCI MEDYANIN KİNDAR YÜZÜNÜ GÖSTERMİŞ OLDU

Konu ile ilgili Zaman'a özel açıklamalarda bulunan Mutlu, "Akit gazetesi yaptığı bu haberle İslamcı Medya'nın kindar yüzünün göstermiş oldu.” ifadelerini kullandı. Mutlu, “Benim kitabımda İslamcı medyanın haber mantalitesi, haberleri nasıl yaptığı, bakış açısı anlatılıyor. 23 Mayıs ta Akit'te benim iznim dışında hem de imzam atılarak yayınlanan bu haber aslında onların yüzünü yani İslamcı görünen kindar medyayı teyit ediyor.” diye konuştu. “Bugün emniyeti aradım ve telefonumu nereden aldıklarını sordum.” diyen Mutlu, “Telefona çıkan görevli amirlerinden bu haber için araştırılma yapılması isteği geldiğini söyledi. Bunun üzerine polis Akit'in Ankara bürosunu aramış. Onlar da İstanbul bürosunun numarasını vermişler. İstanbul Akit Bürosu'ndaki görevlide benim numaramı emniyete vermiş." şeklinde konuştu.

YAPILAN BİR HABERDE İSMİMİN KULLANILMASI ALÇAKLIĞIN ZİRVESİ

Akit'in manşetinden haber yayınlandıktan sonra İzmir Emniyetinden aradıklarında öğrendiğini dile getiren Mutlu ise yaşadığı ilginç olayı twitter hesabından ise şöyle anlatı: “İzmir emniyetinden aradılar, "Halis Bey, 23 Mayıs tarihli '2000 hakimden karanlık plan' haberinizle alakalı görüşmek isteriz" dediler. Karıştırıyorsunuz galiba, ben şu an aktif gazetecilik yapmıyorum, haber falan da yazmadım" dedim arayan müdüre. Nasıl olur, haberde sizin imzanız var" deyince müdür, nerede çıktı bu haber diye sordum ve "siz Akit'te değil misiniz" karşılığını aldım. İnternetten bakıp kendilerine döneceğimi söyledim. 23 Mayıs'ta benim ismim kullanılarak yapılan şu haberi gördüm. Emniyet müdürünü arayıp 2003 yılında Akit'ten ayrıldığımı ve bu haberle alakam olmadığını söyledikten sonra Akit'i aradım. Görüştüğüm arkadaşım ismi Ankara bürodakilerin kullandığını söyledi. Halis Mutlu diye biri var mı diye ısrarla sordum "yok, mahreç" dedi. Şimdi, yapılan bir haberde ismimi kullanmak alçaklığın, serefsizliğin zirvesi olmakla birlikte İzmir emniyetine benim telimi kim verdi? Emniyet arayıp "hayırdır" diye sormasa bu alçaklığın farkına varamayacaktım Ve hala düşünüyorum; İzmir emniyeti benim telimi nereden biliyor”

Yeni Akit gazetesi daha önce yayınladığı yalan haberlerde dikkat çekmişti. İşte onlardan bazıları ise şöyle;

ZAMAN ÖNÜNDEKİ EYLEMCİLER AKİT ÇALIŞANLARI ÇIKMIŞTI

Zaman gazetesinin önünde geçen 2 yıl önce eylem yaparak bahçesine para sayma makinesi atanların Akit Gazetesi'nin yeni ve eski çalışanları olduğu ortaya çıkmıştı. Eylemde yer alan 10 kişilik provokatif gösteride Akit Gazetesi çalışanlarının bizzat görev aldığı görülüyordu. Akit, 23 Aralık'ta duyurduğu ve ‘Dershanelerini de al git' başlıklı haberinde gazete bahçesine para sayma makinesi fırlatan protestocuyu ‘tepkisini gösteren duyarlı vatandaş' diye sunarak algı mühendisliği yapmıştı. Ancak para sayma makinesi fırlatan ‘duyarlı vatandaş'ın eski Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Balıbey olduğu anlaşılmıştı.  Balıbey'in eylem görüntülerinde hem gazeteye hem Camia'ya ve Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yönelik hakaretler ettiği görülüyordu. Eyleme katılan Akit çalışanı bir diğer isim olarak pazarlama biriminden Hüseyin Köylüoğlu dikkat çekiyordu.

LALE FOTOĞRAFINDAN SARIGÜL'E DESTEK!

İktidarın haber bülteni gibi çıkan Y. Akit gazetesi daha önce Zaman'ın 10 Nisan'da 2014 tarihinde  yayınlandığı ‘İstanbul'da şimdi lale mevsimi' başlıklı haberde kullandığı sarı, kırmızı, mavi laleli fotoğrafları gül zannedip (!), Mustafa Sarıgül'e destek mesajı verildiğini yazmıştı. Lale fotoğrafından ‘sarıgül' mesajı çıkartan gazete sosyal medyada alay konusu olmuştu.

MESSİ NERE, ZAMAN NERE?

Daha öncede bir okur görüşüne yer veren Akit, Zaman'da yayınlanan "Messi'den Ronaldo'ya unutulmaz ders” başlıklı bir haberden yola çıkarak, Hizmet hareketini İsrail sempatizanı olmakla suçlamıştı. Bir okurunun yorumunu paylaşan Akit, Ronaldo'nun Filistinlilere; Messi'nin ise İsrail'e destek verdiğini yazmıştı. Ardından da Zaman'ın "Messi'den Ronaldo'ya unutulmaz ders” haberini Messi'ye destek şeklinde sunmuştu.

HIZ YAPIP RADARA YAKALANDI, 'PARALEL' DEDİ

Hükümete yakın Akit gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya, yakın zamanda yolda arabasıyla aşırı hız yapıp radara yakalanmış ve 364 lira trafik cezası ödemişti. Karakaya suçu, 'paralel'e bağlayarak köşesinden, “Bu işlerde “Paralel” bir “el” pekalâ olabilir.” diye yazmıştı. Ancak hatırlanacağı üzere, Karakaya'nın hız sınırını aşmasıyla ilgili düzenlemeyi AKP hükümeti yapmış; cezalarda yüzde 30'a kadar zam yapmıştı.

AKİT, HACCA GİTMEYEN ZAMAN YAZARINA ARAFAT'TA BEDDUA ETTİRDİ!

Yeni Akit gazetesi, geçen sene Hacca gidemeyen Zaman yazarı Ahmet Kurucan'ı Hacca gitmiş gibi gösterip  Arafat'ta beddua ettiğini iftirasından bulunmuştu. Haberde ismi geçen Ahmet Kurucan, Twitter hesabından bir açıklama yaparak Akit'i yalanladı. Hakkında çıkan haberin  çarpıtma ve yalan olduğunu belirten Kurucan, Akit'in Arafat duası ile alakalı hem de bayram günü yazdığı çarpıtma ve yalan habere cevap vermeye tenezzül etmedim. Sadece bu sene hacca gitmediğimi ifade için 'anlarlar diye' bayramlaşmak için evime teşrif eden dostlarıma teşekkür ettim. Ama ya anlamamışlar, ya da anlamak istememişler. Onun için kısaca diyeyim,mezkur haberde o kadar çok çarpıtma ve yalan var ki 2013 yılı haccında o duayı yaptığımda daha paralel ilan edilmemiştik. Hem Hocamın duasını hem de benim duayı makaslamışlar. Şaşırtıcı olanı vasıfları nazara vererek yaptığım duayı nedense üzerlerine almışlar. Benim bu konuda yapabileceğim bir şey yok. Daha fazla yazıp bayramın ulvi havasını bozmak, israf-ı kelam ve zamanda bulunmak istemiyorum. Herkese hayırlı bayramlar." ifadelerini kullandı.