Ethem Sancak'a \"en hayırsever işadamı\" ödülü

Ethem Sancak'a \"en hayırsever işadamı\" ödülü
Güncelleme:

8’incisi düzenlenen “Halil İbrahim Buluşmaları” kapsamında, en hayırsever işadamı, Türk Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak seçildi

Binlerce mülteciye ev sahipliği yapan Şanlıurfa, son 3 günde Suruç’ta, IŞİD teröründen kaçan 150 bin mülteciye daha kapılarını açarken, şehirde 8’incisi düzenlenen “Halil İbrahim Buluşmaları” kapsamında, en hayırsever işadamı, Türk Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak seçildi.

Urfa’da sofra misafirsiz olmaz

Şanlıurfa’da Hz. İbrahim’in misafirperverliğini ve yardımseverliğini anlatmak için 8’incisi gerçekleştirilen Halil İbrahim Buluşmaları öncesinde Şanlıurfa Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Son 3 günde Kobani’den yaşanan 150 bin kişilik göç dalgasını anlatan Güvenç, “Bu bir insanlık dramı. 15 günlük çocuktan 80 yaşındaki ihtiyara kadar mültecilerin acılarını hafifletmek için çalışıyoruz” diye konuştu. Urfa’nın sofraya misafirsiz oturulmayan bir şehir olduğunu belirten Güvenç, “3 yılda ve özellikle son 3-4 günde yaşadıklarımız bunun en güzel göstergesi. Cuma günü 15.00’te kadınlar çocuklar sınırı geçti. İlk yeme içme ihtiyaçları toplumsal refleks ile halkımız tarafından karşılandı. Ardından henüz sınırı geçemeyen insanlar için de tankerlerde su yolladık Biz 18.00’de ilk sıcak çorbamızı kardeşlerimize içirmiş olduk” şeklinde konuştu.

HDP kendini değiştirmeli

Suruç’ta askere taş atan HDP’li Aysel Tuğluk’a ve askerle ‘senin devletin’ polemiği yaşayan Diyarbakır Belediye Başkanı Gülten Kışanak’a tepki gösteren Güvenç, “HDP süratle değişime imza atmak zorunda. Yaptıklarımız karşında önce şaşırıyorlar, anlamaya çalışıyorlar ama geleneksel alışkanlıklarıyla inkar ve iftira hareketlerine devam ediyorlar. Kendileri orada yokken biz oradaydık” şeklinde konuştu.

İnsanlık görevimizi yapıyoruz

Kobani’den gelenlere yardımın bir insanlık görevi olduğunu belirten Güvenç, “İnsani ve İslami görevimiz, hayat felsefemizin gereği. Hiçbir siyasi kaygı taşımadan sadece bu insanların ihtiyacı olduğu için insanlık görevimizi yapıyoruz, bu coğrafyada çekilen acıların son bulması, kanın tekrar akmaması için elimizden gelen mücadeleyi samimiyetle yapacağız” dedi.

ESKİ TRAVMATİK HAREKETLERİ BIRAKMALILAR

 

Güvenç, HDP’nin de eski travmatik hareketlerinin aksine son bu yeni algıyı yaklaşımı iyi niyetle algılaması gerektiğini isterken, şunları söyledi: “Samimi yaklaşım, hangi siyasi cephede olursa olsun insanlar hep birlikte yaraları sarmaya çalışıyor. HDP bunu görüp anlayacak diye düşünüyorum. 

 

Anlamak zorunda, kendisini yenilemek zorunda. Artık geriye dönüş olmamalı, insanlar birbirlerini öldürmemeli, tekrar kan akmamalı, enerjimizi negatif işlere harcamamalıdır.”