Fatih Altaylı: "Aziz Yıldırım haklı"

Fatih Altaylı: "Aziz Yıldırım haklı"
Güncelleme:

Bloomberg HT'de Fatih Kuşçu'nun sunumuyla yayınlanan Spor Saati programının yorumcusu Fatih Altaylı çarpıcı açıklamalar yaptı

Aziz Yıldırım'ın Divan Kurulu toplantısında istifa söylemlerine verdiği cevapları değerlendiren Altaylı şunları söyledi:
 

"MEDYANIN AZİZ YILDIRIM'A 'İSTİFA ET' DEMEYE HAKKI YOK"
 

"Ali Şen'in fetva verme hakkı var ama bizim yok. Aziz Yıldırım'ın haklı olduğu nokta bu. Fenerbahçe başkanının kim olup olmayacağına, istifa edip etmeyeceğine bizim karar verme yetkimiz yok. Koskoca bir camia var. Galatasaray ile ilgili olsa bunu söyleyebilirim, çünkü Galatasaray camiasındayım ve kulübe üyeyim, böyle bir hakkım var. Ama Fenerbahçe camiası mensubu değilsek buna hiçbirimizin hakkı yok. Aziz Yıldırım'ın da dediği gibi 'çıkıp istifa et...', sana ne kardeşim. Aziz Yıldırım'ın doğru söylediği nokta bu; karşısında aday var mı, çıkıyor mu? Haksız olduğu yerler de var. Sadettin Saran 'Aday olacağım" dedi, kulüpten attı. Büyük ihtimalle Aziz Yıldırım'ın karşısına çıkacak. Eğer ortada bir demokrasi varsa, birilerinin çıkıp aday olması lazım."

"Uzun süre başkanlık yapanlar genel kuruldaki üye formasyonunu kendilerine göre oluşturdukları için kolay kolay yerlerinden olmuyor gibi bir algı var. Kulüpler tüzükleriyle bunu koruyacak önlemleri almaları lazım. 2 senelik başkanlığın süresince toplam üye sayısının yarısı kadar üye yapabiliyorsan elbette gitmezsin. Galatasaray böyle bir olasılığa karşı üye sayısındaki kısıtlamalarda, 2-4 yıl başkanlık yapanların kongrede çoğunluğu ele geçirecek şekilde egemen olmasını engelleyecek kurallar koymuş."
"Fenerbahçe böyle kurallar koymadıysa, Aziz Yıldırım da başkanlığı süresince böyle bir formasyon uyguladıysa ve gitmiyorsa bu da Fenerbahçe'nin sorunu. Bizim Aziz Yıldırım'a "Sen istifa et, sen başkan ol, o olmasın" deme hakkımız yok. Fenerbahçe genel kurulu Aziz Yıldırım'dan başkasına oy vermiyorsa, memnunsa bize ne? Bu iş, ne medyayı ne beni, ne Beşiktaş ne de Galatasaray camiasını ilgilendirmez. Tabii ki Ali Şen hariç. Başarılı bir başkanlık yapmış, döneminde rekorlar kırılmış, bunları söyleme hakkı var."

"Aziz Yıldırım'ın sözlerine 6222'ye aykırı söylemler var. Medyaya cevap verebilirsin ama bir spor adamının 'sokağa çıkartmam' demesi bir tehdit. Bu iş karşılıklı dava konusu. Tarif ettiği kişiler belli. Fethullah Gülen'in kontrolündeki bir bankadan kredi çekip yalı alanlar belli. Tehdite tehdit sallamışlar, çirkin şeyler."
"Bu sene oynanacak olan derbide Galatasaraylı taraftarlar "Aziz Başkan istifa etme" diye beste söyleyecekler. Galatasaraylı taraftarlar Aziz Yıldırım'ın istifa etmesini istemiyor."