Fatih Tezcan Soner Yalçın ve Gezi eylemcilerini hedef aldı

Fatih Tezcan Soner Yalçın ve Gezi eylemcilerini hedef aldı
Güncelleme:

Fatih Tezcan Soner Yalçın ve Gezi eylemcilerini hedef aldı

Fatih Tezcan Soner Yalçın ve Gezi eylemcilerini hedef aldı 

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı militanca savunan yazar Fatih Tezcan, geçtiğimiz günlerde Halk TV’de katıldığı bir programda kadınlara, “İnadına mini etek giyeceksiniz” diye seslenen Sözcü yazarı Soner Yalçın için ‘siyasi pezevenk’ ifadesini kullandı.

‘İnadına mini etek giyeceksiniz, inadına dekolte giyeceksiniz’

Yalçın, 22 Ocak akşamı Halk TV’de ekranlara gelen programda, papyonuyla ilgili izleyici mesajlarına yanıtında şunları söylemişti: “Mustafa Kemal’in emanetidir papyon, Mustafa Kemal de takardı. Devrimci budur, estetik değerler. Anlatabiliyor muyum? Saçınıza başınıza kıyafetinize dikkat edeceksiniz. Tertemiz olacaksınız. Cumhuriyet kadınısınız, cumhuriyet erkeğisiniz. Örnek olacaksınız. İnadına mini etek giyeceksiniz, inadına dekolte giyeceksiniz.”

Programın sunucusu Uğur Dündar da, Yalçın’ın bu çağrısına, “İnadına kızlı erkekli oturacaksınız” sözleriyle destek vermişti.

 

‘Mini etek giydiren ‘siyasi pezevenk’ oldular’

Yalçın’ın söz konusu ifadeleri başta havuz medyası olarak anılan grupta yer alan A Haber televizyonu ve Sabah gazetesi olmak üzere hükümete yakın basın kuruluşlarında ‘skandal sözler’ olarak nitelendirildi.

Yalçın’a yönelik eleştirileri bir adım öteye taşıyan analizmerkezi.com genel yayın yönetmeni, yazar Fatih Tezcan ise Twitter hesabından, “Dün Allah rızası için başörtüsünü savunan bize yobaz diyenler, bugün Atatürk bahanesiyle mini etek giydiren ‘siyasi pezevenk’ oldular. Nokta.” mesajını paylaştı. 

\"fatih

Gezi’de inadına polislerin önünde sevişen ahlâksız çiftler

 

 

Hızını alamayan Tezcan bir sonraki mesajında Gezi eylemcilerini de hedef alarak, “‘İnadına mini etek-dekolte giyin’ diyen Soner Yalçın ve Gezi’de inadına polislerin önünde sevişen ahlâksız çiftler. Sarılın, siz iğrençsiniz” diye yazdı.

\"fatih