Fatih Tezcan'dan Kadir Topbaş hakkında şok iddia

Fatih Tezcan'dan Kadir Topbaş hakkında şok iddia
Güncelleme:

Hükümete yakın kalemlerden Fatih Tezcan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın FETÖ’ye 370 milyon TL kazandırdığını iddia etti.

Hükümete yakın kalemlerden Fatih Tezcan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın FETÖ’ye 370 milyon TL kazandırdığını iddia etti. AKP’li Başkan Topbaş’ı “FETÖ’cü” olmakla suçlayan Fatih Tezcan, “Ya bu satış devlet müdahalesi ile iptal edilmeli ya da Kadir Topbaş’a FETÖ’den soruşturma başlatılmalı, acilen yurt dışı çıkış yasağı konulmalıdır” dedi. Hükümete yakın Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak da Tezcan’ın iddialarına destek vererek “Bu saatten sonra ya Topbaş ya Tezcan gider” dedi.

TOPBAŞ’IN FETÖ’DEN ALINAN DAMADININ ŞİRKETİ

Fatih Tezcan, “analiz merkezi” adlı sitesinde kaleme aldığı “Kadir Topbaş intihar etti” başlıklı bugünkü yazısında, önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Emniyet Genel Müdürümü Selami Altınok’la ile önemli görüşmeler yaptığını öne sürdü. 

“Kadir Topbaş bugün Vatan Caddesi’nde intihar etti. Nasıl mı?” diyen Fatih Tezcan, İBB Başkanı Kadir Topbaş’la ilgili özetle şu iddiaları ortaya attı: 

Tek tek anlatayım, yaslanın arkanıza... Metal Yapı Konut İnşaat diye bir şirket var. Ömer Saçaklıoğlu’nun şirketi. Kimdir? Babası Şanlıurfa’da et işi yapmış. Ömer Saçaklıoğlu ilk apartmanını - FETÖ’nün kalesi olacak- Florya’da 1980’de yapıyor. MAH’ın kurucusu Fuat Doğu ile F.Gülen’in bildiğimiz ilk temasında Vehbi Koç da vardı. Ömer Saçaklıoğlu da aynı Koç’un en büyük Aygaz Bayiliği’ni alarak büyüyor. Şirketin CEO’ları da FETÖ’nün Türkçe Olimpiyatları’nın ana sponsoru Koç’un şirketlerinden... Metal Yapı, MİT Krizi’nin yaşandığı günlerde ‘aniden’ ana sözleşme değişikliğine giderek ‘arsa, çok katlı konut, alışveriş merkezi, kule tipi uydu kentler’ yapmayı da şirketin amaçları arasına koyuyor… Neden önemli? Çünkü Metal Yapı’nın yani Ömer Saçaklıoğlu’nun iş ortağı Ömer Faruk Kavurmacı. Cumburbaşkanı’na meydan okuyan FETÖ’cü şerefsizlerle iş tutan bir ezik. İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın FETÖ’den alınan damadı. Resmi ortaklıkları Vizyon İşletme Yönetim AŞ’de. 17-25 Aralık’tan 1 ay sonra 27 Ocak 2014’te kurulmuş.”

“KDV HARİÇ TAM 370 MİLYON LİRA ÖDEME YAPTI!”

Fatih Tezcan, “15 Temmuz Darbesi’nden 1 ay sonra Metal Yapı, Vatan Caddesi’ndeki 6400 m2 deprem alanı olarak tescilli arsası için Fatih Belediyesi’nden ‘inşaat izni’ alıyor” diyerek iddialarını şöyle sürdürdü:

“Hatırlatma: Recep Tayyip Erdoğan’a yakın iş adamlarının almak için konsorsiyum kurdukları ve satış öncesi pazarlıkları bitirdikleri Doğa Okulları’nı gece 03:50’de yangından mal kaçırır gibi ‘aniden’ FETÖ’ye yakınlığıyla bilinen TURKVEN’den ve Fethi Şimşek’ten alan da, işte bu Ömer Saçaklıoğlu ve şirketi Metal Yapı idi... Hiç uzatmaya gerek yok: Kadir Topbaş’ın FETÖ’cü Terörist Vatan Haini damatgilleri Kavurmacılar’ın, hem Vizyon’da resmi hem de Kemerburgaz’da ve pek çok yerde gayrıresmi ortağı olan Metal Yapı İnşaat Şirketi’nden söz ediyorum. İşte bu Metal Yapı, Vatan Caddesi’nde 6400 m2 bir arsaya sahipti. Toplam 13.000 m2 arsanın hemen yarısı, diğer taraf da İBB’de... Bu boş alanın etrafı tamamen konut ve bu lokasyonda bir afet durumunda toplanılacak yer yok. Zaten bu arazi de ‘afet anında toplanma merkezi’ idi. Sonra ‘aniden’ AVM yapılacak denildi, ortalık karıştı. Peki şimdi ne oldu dersiniz? Bir kaç ay önce, yüklü parasını Doğa Okulları’na ‘aniden’ bağlayan Metal Yapı, Vatan Caddesi’nde AVM yapmaktan da ‘aniden’ vazgeçti. Bitmedi. Metal Yapı yine ‘aniden’ bu 6400 m2’yi satmaya da karar verdi. İşte Kadir Topbaş’ın intihar ettiği yer de tam burası! FETÖ Firarisi Kavurmacılar’ın babası Kadir Topbaş ‘Ağabey’, FETÖ Firarisi Kavurmacılar’ın ortağı Metal Yapı Konut İnşaat’a, 6400 m2 arsa için KDV hariç tam 370 milyon lira ödeme yaptı!”

“BU PARA KİMLERE GÖNDERİLDİ? NET CEVAP: FETÖ’YE!”

Bunun bir “intihar olduğunu söyleyen Fatih Tezcan “Neden intihar?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Çünkü 13.000 m2’deki inşaat izni zaten 7300 m2 olarak çıkmıştı, Fatih Belediyesi’nin resmi açıklaması bu, dileyen Tarihi Yarımada Fatih Koruma Amaçlı İmar Planı’nı bulup inceleyebilir. Yani öyle bir rayiç yok ama Metal Yapı inşaat bittikten sonra m2’sini 30 bin liraya satacak olsa bile 120 milyon lira elde ederdi. Masrafları çıkınca hemen hiçbir şey kalmazdı, arsayı aldığı rakama göre büyük zarara bile girebilirdi. Ticarette zarar riski de var, katlanacaktı. Peki o zaman İBB Doğa Okulları’nı aniden alan Kavurmacı’nın ortağı Ömer Saçaklıoğlu’na 370 milyon lirayı ne için, ne karşılığında verdi? İBB bu parayı kıyamet kopana kadar buradan çıkaramayacağına göre, neden kurumsal olarak intihar etti? Bu satışın emrini kim nereden verdi? Bu para kimlere gönderildi? Net cevap: FETÖ’ye! Daha açık ve net iddiamız şudur: Kavurmacılar’ın el konulan varlıklarının tazminatı ve Doğa Okulları’nın parası, Kadir Topbaş ve Ömer Saçaklıoğlu üzerinden FETÖ/PDY’ye gönderilmiştir! Bu dev satış, darbe girişimi sonrası dev bir FETÖ Operasyonu’dur! Örgüte en az 300 milyon lira girdi sağlanmıştır, bu paranın takibi şarttır. İBB, Metal Yapı’ya arsanın m2’si için 57.800 liradan fazla ödeme yaptı!”

“KADİR TOPBAŞ’A FETÖ’DEN SORUŞTURMA BAŞLATILMALI”

“Herhangi bir emlak sitesine girip Vatan Caddesi’nde satılık daire yazın, fiyatlara bakın, bir blokta kaç daire var hesaplayın, çarpın, istimlak bedelini bulun, ne demek istediğimi anlarsınız” diyen Fatih Tezcan, Kadir Topbaş’a şu sert sözlerle yüklendi:

“Bu para transferi Kadir Topbaş’ın intiharıdır! Artık istifası da yetmez! 15 Temmuz’da şehit düşenlerin ve ailelerinin paralarını nasıl oldu da onların, 15 Temmuz’un katillerine transfer etti, anlatsın şimdi! Ya bu satış Devlet müdahalesi ile iptal edilmeli ya da Kadir Topbaş’a FETÖ’den soruşturma başlatılmalı, acilen yurt dışı çıkış yasağı konulmalıdır. Ey Kadir Topbaş! En gözü dönmüş müteşebbisin bile 70 milyon lira vermeyeceği arazi için 370 milyon lira ödeyip daha doğrusu İBB’den FETÖ’ye en az 300 milyon lira nakit para gönderip bunu da aynı Hürriyet’deki aynı muhabire ‘Emsalsiz Arsa İBB’ye Geçti’ diye reklam yaptıran Kadir Topbaş!

Sen bittin! Sen ki ömrü hayatı FETÖ’ye yardımla geçen, sen ki 15 Temmuz’da ABD’de uçak bulamadığını söyleyebilecek kadar acizleşen, sen ki Türkiye’ye geldiğinde senin PR’ını yapmakla görevlendirilmiş belediye başkanına ‘Meydanlara çıkamam, halk bana çok tepkili’ diyen, sen ki aynı belediye başkanını şahsıma yönlendirip beni tehdit etmeye kalkan, her şeyi geç, sen ki devlet büyüğümüze küstahlık ve burada yazamadığım dolaylı tehditler yapan, ve şimdi Sen ki, yakında dünyaya ibret yapılacağını kesin olarak öğrendikten sonra, bu devletin ve halkın paralarını, bu devlete ve bu millete kastetmiş FETÖ’ye ulaştıran Kadir Topbaş, sen Bu Vatanın 300 milyon lirasını Vatan Caddesi’nden Vatan Hainleri’ne üstelik çok da amatörce gönderdiğin gün, intihar ettin!”

DİLİPAK DA DESTEK VERDİ

Fatih Tezcan’ın Topbaş’la bu iddialarına Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrrahman Dilipak’tan destek geldi. Dilipak Twitter’da “Fatih Tezcan in iddialarına kimse ilgisiz ve sessiz kalamaz. Bu saatten sonra ya Topbaş ya Tezcan gider” diye yazdı.

İşte o mesaj:

Fatih Tezcan'dan Kadir Topbaş hakkında şok iddia - Resim : 1