Federasyon’dan genç sporculara önemli uyarı

Federasyon’dan genç sporculara önemli uyarı
Güncelleme:

Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt çarpıcı açıklamalarda bulundu.

21-25 Eylül 2016 tarihleri arasında Antalya Wow Kremlin Palace'da, Hardline Nutrition ana sponsorluğunda gerçekleşen 2016 Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası ile Dünya Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri’nin ardından konuşan Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt önemli açıklamalarda bulundu.

Dopingli ilaçlar ve sağlıksız ürün kullanımı ile ilgili konuşan Kurt, genç sporcuların kimseye danışmadan bir ilacı veya bir ürünü kullanmamaları gerektiğini belirterek ticari amaçla açılan salonlarda, yeterliliği olmayan koşullarda genç sporcuların yanlış yönlendirilmesine dikkat çekti.

“Cumhurbaşkanımızın önemli vurgusuyla doping’e sıfır tolerans ilkesi doğrultusunda hareket ediyoruz” diyen Kurt, genç sporcuların ilk başta anlaşılamayan, ancak ileriki yaşlarda sağlıklarını bozabilecek seçimlere yönelmemeleri gerektiğinin altını çizerek “Genç sporcularımız, kendilerine verilen bir ilacı veya bir ürünü kullanmamalılar. Sağlık önemli, sporu sağlık için yapıyoruz. Danışmadan bir ilacın veya ürünün kullanılmasını bizler onaylamıyoruz. İnsanları zehirleyen kişiler için yakın zamanda hapis cezalarına varan yaptırımlar uygulanacak” diye konuştu.

2016 Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası ile Dünya Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri Ana Sponsoru Hardline Nutrition adına açıklama yapan Kemal Taşhan:

“Spor Bakanlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve federasyonumuz zararlı ilaçlar ve ürünler konusundaki çalışmalarını titizlikle yürütüyorlar. Son yıllarda doping’e sıfır tolerans ilkesi sayesinde önemli mesafeler kat edildi. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen 2016 Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası ile Dünya Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri’ne 700’den fazla sporcu katıldı. Federasyonumuz beslenme takviyelerinin kullanımını desteklerken diğer yandan doping konusunda çok hassas davranarak bir tavır ortaya koyuyor. Hardline olarak bizler de genç sporcularımızı tanımadıkları, emin olmadıkları besin takviyelerini veya ilaçları kullanmamaları konusunda gerekli uyarıları yapıyoruz. Bu konuda sporcuları ve antrenörleri bilgilendirici seminerler düzenliyoruz. Amacımız doping konusundaki farkındalığı en üst düzeye çıkarmak” diye konuştu.