Fidel Okan'dan o fotoğrafla ilgili çarpıcı açıklama

Fidel Okan'dan o fotoğrafla ilgili çarpıcı açıklama
Güncelleme:

Melih Altınok ve Kurtuluş Tayiz'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamak için bekleyen tören kıtası önünde fotoğraf çektirmesinin yankıları sürüyor. Fidel Okan olayı hukuki açıdan değerlendirdi.

Bir dönem A Haber'de yaptığı programlarla tanınan Avukat Fidel Okan, yandaş yazarlar Melih Altınok ve Kurtuluş Tayiz’in Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ı selamlamak için bekleyen askerlerle alay etmesinin yargılama konusu olup olmadığını ele aldı. Olayın ardından “Çavuşum” diyerek sosyal medyada mesaj yayımlayan askerin suç işlediğine dikkat çeken Avukat Okan, “Çevrilen bir tiyatro ile çavuşa paylaşım yaptırıp onu ateşe atanlar varsa patlayacak skandala hazır olsunlar, yoksa rahat olsunlar olan çavuşa olacak!” dedi.

Avukat Fidel Okan “starmetre” adlı sitede kaleme aldığı yazısında, Melih Altınok ve Kurtuluş Tayiz’in yaptığının askere ve millete saygısızlık olduğunu ifade ederek “Hukuken bir suç mudur?” sorusuna ise “Değildir” yanıtını verdi. Okan, “Ancak devletin teamülleri, işin bir ciddiyeti, adab-ı muaşereti vardır. Buna uyulmazsa ortaya böyle bir rezalet çıkar” dedi.

“BUNLAR ALENEN SİYASİ FIRSATÇILIK YAPARAK…”

Fidel Okan'dan o fotoğrafla ilgili çarpıcı açıklama  - Resim : 1

Bu sadece TSK'ya değil Cumhurbaşkanlığı makamına da saygısızlıktır ve hoş görülecek bir tarafı yoktur” Avukat Okan şöyle devam etti:

“İsmi geçen gazetecilerin bu fotoğrafları çektirmesi hukuken suç olmayabilir. Ancak sosyal medyada askerle alay eden ifadeler kullanıp paylaşılması ile ‘ordunun manevi şahsiyetini tahkir’ suçunu işlendiğinin düşünülmesi normaldir. Mezkur şahıslardan biri sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ‘Nasssın asker? Sana ne!’ şeklindeki yazısı ile askerle değil kendisi ile alay ettiğini ifade etmiştir. Kişinin niyetini bilmemiz mümkün olmadığından bu ifadeyi doğru kabul etmek zorundayız. Ancak bu hadise nedeniyle Twitter, Facebook gibi platformlardan tespit edebildiğimiz kadarıyla suç teşkil eden binlerce paylaşım yapılmıştır. ‘Siz, evlatlarınızı askere bu soytarılar aşağılasın diye mi gönderiyorsunuz?’ , ‘Milletin değil sarayın askerleri’ ya da ‘Komutanı nikah şahidi olan ordunun askerini böyle maskara ederler’ şeklinde yapılan bütün paylaşımlar suç teşkil etmektedir. Bu paylaşımlarda bulunanların derdi olayla ilgili hissettikleri tepkiyi ortaya koymak olamaz, bunlar alenen siyasi fırsatçılık yaparak üzülmüş gibi yaptıkları olay nedeniyle TSK ve onun manevi şahsiyeti ile Cumhurbaşkanı’na hakaret eden kişilerdir.”

ODATV