Fuat Avni'den şok iddia:Yargıtay ve Danıştaya isimler hazır

Fuat Avni'den şok iddia:Yargıtay ve Danıştaya isimler hazır
Güncelleme:

\"Yargıtay'da AKP'ye yakın üyelerle ulusalcı aşırı uç üyeler ittifak kurdu.\" diyen Twitter fenomeni @fuatavnifuat, ekledi: \"Yargıtay ve Danıştay'a üye için teklif henüz kanunlaşmadı ama gruplar isim listesi yapmaya başladı.

@FUATAVNİFUAT: AKP VE ERGENEKON YARGIYI DİZAYN EDİYOR

Fuat Avni'den önemli iddia: Yargıtay'da AKP'ye yakın üyelerle ulusalcı aşırı uç üyeler ittifak kurdu. Yargıtay ve Danıştay için isim listesi yapılıyor

"On iki yıl önce hayal bile edemeyecekleri şekilde yüksek yargıya yerleşecek olan derin devletin karanlık adamları AKP'ye minnettar (!)"

"Yargıtay'da AKP'ye yakın üyelerle ulusalcı aşırı uç üyeler ittifak kurdu." diyen Twitter fenomeni @fuatavnifuat, ekledi: "Yargıtay ve Danıştay'a üye için teklif henüz kanunlaşmadı ama gruplar isim listesi yapmaya başladı. YBP sözcüsü Abbas Özden ilk sırada. 15. Yargıtay'a gelince H.Y. Aktan aşırı uç ulusalcı listeyi çoktan hazırladı. Ergenekon'un da Yargıtay üyesi adayları hazır. Hepsi atanacak"

İşte, @fuatavnifuat'ın o tweetleri:

1. Yargıtay'da AKP'ye yakın üyelerle ulusalcı aşırı uç üyeler ittifak kurdu. Ulusalcıların lideri tanıdık bir isim: Hamdi Yaver Aktan.

2. AKP'ye açılan parti kapatma davasının arkasındaki baş aktör H.Y.Alkan, AKP'nin can dostu oldu. Kasırga ve K.İpek de Aktan'ın kankası.

3. Tiran'ın Yargıtay oyunlarını organize eden K.İpek ve Kasırga derinlerin adamı. Kasırga ile Veli Küçük'ün samimiyeti kamuoyuna yansımıştı

4. Aktan, Tiran ve Oligarklara, Yargıtay'da biat etmeyen yüksek yargıyı nasıl tasfiye edeceğinin yolunu gösteriyor. Ergenekon klavuz oldu.

5. F.Kasırga ve H.Y.Aktan teklifleri Tiran'a ulaştırsın diye Akdoğan'la görüşürken yüksek yargının tasfiyesi ince ince ve gizlice yapılıyor

6. Aktan aynı zamanda Yalçın Küçük, Sabih Kanadoğlu ve TSK'daki cuntacı bir grupla sürekli görüşme halinde. Eskisinden daha gayretliler.

7. Tehdit, baskı, rüşvet ve makam teklifi ile kazanılan yeni HSYK'nın üyeleri gizlice Tiran'la görüştüler. Tiran'ın keyfi yerindeydi.

8. Toplantıda HSYK 2. Daire Bşk. Mehmet Yılmaz 'Seçimi kazanmakla bir şey elde edilmedi, Yargıtay ve Danıştay'ı da ele geçirmek lazım' dedi

9. Tiran, bunun nasıl olacağını sorunca yeni üye seçimi yapılmasını önerdiler. Yeni dairelerin kurulması teklifi Saray'da hazırlandı

10. Tiran'ın, hükümete boyun eğmeyen yüksek yargı üyelerinin Anayasa'ya aykırı da olsa görevden alınmasını istemesi onları da şaşırttı.

11. Mehmet Yılmaz, '17-25 Aralık savcıları görevden alınırsa kararı Danıştay bozabilir o yüzden önce Danıştay'ın yapısı değişmelidir' dedi

12. M.Yılmaz, her yerde Z.Öz ve M.Akkaş'ın meslekten ihraç edileceğini dizayn edilen Danıştay'ın da yapılan itirazı reddedeceğini konuşuyor.

13. M.Yılmaz, Bozdağ'la görüşmesinde de yargıdaki bütün makamların önemli olduğunu ve muhaliflerin tasfiye edilmesi gerektiğini söyledi.

14. Yargıtay ve Danıştay'a üye için teklif henüz kanunlaşmadı ama gruplar isim listesi yapmaya başladı. YBP sözcüsü Abbas Özden ilk sırada.

15. Yargıtay'a gelince H.Y. Aktan aşırı uç ulusalcı listeyi çoktan hazırladı. Ergenekon'un da Yargıtay üyesi adayları hazır. Hepsi atanacak

16. Tiran'a koşulsuz biat eden İstanbul SCH İslam Çiçek ve Adana eski savcısı Ali Doğan, 'kulluk bedeli' olarak atanacaklar listesinde.

17. On iki yıl önce hayal bile edemeyecekleri şekilde yüksek yargıya yerleşecek olan derin devletin karanlık adamları AKP'ye minnettar (!)

18. Her Tiran'ın kendi hukukçuları olmuştur. Bu dönemin diktatörüne hizmet eden hukukçular yarın hukuk karşısında iki büklüm olacak. Fıtrat.