Fuat Avni'den Türkiye'yi sarsacak Suriye iddiası

Fuat Avni'den Türkiye'yi sarsacak Suriye iddiası
Güncelleme:

Fuat Avni'den Türkiye'yi sarsacak Suriye iddiası

Fuat Avni'den Türkiye'yi sarsacak Suriye iddiası

Yaptığı paylaşımlarla birçok kumpası deşifre eden Twitter fenomeni Fuat Avni, askere ‘Suriye'ye girin' baskısı yapıldığını yazdı.

Fuat Avni'nin paylaştığı bilgilere göre, karar geçtiğimiz Perşembe günü Başbakanlık'ta yapılan ve başında eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın da bulunduğu Güvenlik Toplantısı'nda alındı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun yönlendirmesiyle, IŞİD'in füze ve toplarla vurulması ve Suriye'ye girilmesi istendi. “Hem Suriye'ye girecek hem de 'IŞİD'e destek verseydik onlarla savaşır mıydık' denilecek. Tezkere gerekmesine rağmen TSK'ya talimat verildi” diye yazan Fuatavni, IŞİD'le fiilen savaşa girerken, aslında Suriye topraklarına saldırılmış olunacağını ileri sürdü.

'ASKER AYLARDIR DİRENİYOR'

Askerin aylardır direndiğini de anlatan Fuat Avni, “Hükmü olmayan bir hükümetin emriyle Suriye'ye girilirse AKP yıkılıp giderken mesuliyet onlara yüklenecek” uyarısı yaptı. Kendi güvenliğini sağlamaktan acizken, ülkenin yeni bir belaya sokulmak istendiğinin altını çizdi.

İşte Fuat Avni'nin o paylaşımları:

1. AKP'nin derinleri, seçim hezimetinin ardından halkı kaos ve anarşiyle terbiye etme ve koalisyondan korkutmak için kolları sıvadı.

2. 11 Haziran Perşembe günü Başbakanlık'ta yapılan Güvenlik Toplantısı'nda kendilerince önemli kararlar aldılar.

3. Kimsenin bilmediğiyse Ağrı/Diyadin ve Diyarbakır'ın baş aktörü Efkan'ın bu toplantıda da masanın başına kurulmuş olması.

4. Efkan, Y...'den aldığı güçle içişleri bakanı gibi davranıyor. Ülkeyi kan gölüne çevirmenin planları Efkan üzerinden yürütülüyor.

5. Ülkenin uluslararası politikasını da diğer karanlık adam Feridun SİNİRLİOĞLU'na bıraktılar. Dışişleri Bakanı yok hükmünde.

6. Fidan ve Sinirlioğlu Türkiye'yi Suriye'ye sokmaya kararlı. Asker bunu engellese de yeni hükümet kurulmadan önce son hamlelerini yaptılar.

7. Y..., IŞİD'e giden silah yardımları ve onlarla yaptığı petrol ticareti dolayısıyla köşeye sıkışmış durumda ve çıkış yolu arıyor.

8. Fidan ve Feridun'un yönlendirmesiyle Y..., IŞİD'in füze ve toplarla vurulmasını ve Suriye'ye girilmesini istedi. Bir taşla iki kuş.

9.Hem Suriye'ye girecek hem de 'IŞİD'e destek verseydik onlarla savaşır mıydık' denilecek. Tezkere gerekmesine rağmen TSK'ya talimat verildi

10. Ülkeyi Suriye'de bataklığa sokacaklar. IŞİD ile fiilen savaşa girerken aslında Suriye topraklarına saldırmış olacağız.

11. İktidarını kaybetmiş, istifasını sunmuş ve fiilen düşmüş olan bir hükümet ülkeyi felakete sürüklüyor.

12. Asker, aylardır direniyor. Hükmü olmayan bir hükümetin emriyle Suriye'ye girilirse AKP yıkılıp giderken mesuliyet onlara yüklenecek.

13. Suriye'ye kendi sınırlarımız içerisinden mütekabiliyet olmaksızın füze atmak ve asker sokmak uluslararası hukuka göre suç.

14. Yayın yasağı olsa da tırlarda ne olduğu, IŞİD'e silah ve cephane gönderdiği dünyaca biliniyor. IŞİD'e iki top atarak bu örtülemez.

15. Kendi güvenliğimizi sağlamaktan acizken, Efkan, Fidan, Sinirlioğlu ve derin ekip ülkeyi yeni bir belaya sokmak istiyor.

16. Y...'in eleştiriye tahammülü yok. Raporları okurken sağa sola küfretmekle yetiniyor. Muhakemesi olmayan biri savaş kararı veriyor.

Saltanatları devrilmeye yüz tutmuşken, ülkeyi felakete sürüklemeye hazırlananlar, yakın zamanda yargılanacak, artık dönüşü yok. BUGÜN