Fuat Avni’nin ilk görüntüleri A Haber’de

Fuat Avni’nin ilk görüntüleri A Haber’de
Güncelleme:

SABAH Özel İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek'in bulup görüntülediği örgüt yöneticilerinden biri Fuat Avni hesabının lideri de olan Aydoğan Vatandaş.

Türkiye'de çeşitli dava ve soruşturmalardan haklarında yakalama kararı bulunan ve bir kısmı kırmızı bülten muadili difüzyonla aranan FETÖ imamları, ABD'de ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor. Türkiye'nin; FETÖ yöneticiliğinden, 15 Temmuz darbe girişimini organize etmekten, Balyoz, Tevhid Selam, Tahşiye kumpaslarından ve Fuat Avni hesabını yönetmekten aradığı örgüt yöneticilerini, inlerinde görüntüledik.

FUAT AVNİ BİLGİSİNİ FBI PAYLAŞTI

Aydoğan Vatandaş, savcılıkça hazırlanan dosyada Fuat Avni trol çetesinin başı olarak gösteriliyor. FETÖ'nün 17-25 Aralık darbe sürecinden sonra propaganda amacıyla açtığı Fuat Avni hesabını yöneten kişinin Aydoğan Vatandaş olduğu bilgisini, ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Türk makamlarına verdi. Hesabı ilk kuran ve deşifre olan Haberdar sitesinin yayın yönetmeni Said Sefa'dan sonra Fuat Avni hesabını Aydoğan Vatandaş yönetmeye başlamıştı. Vatandaş'ın, Fuat Avni hesabının gizli lideri olduğu Türkiye'ye geldiğinde bu hesabı kullanması üzerine ortaya çıktı.