Gazeteci adayı Hakan Çelik, Kobani'de hayatını kaybetti

Gazeteci adayı Hakan Çelik, Kobani'de hayatını kaybetti
Güncelleme:

İstanbul Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olan ve bir dönem Bianet'de staj yapan gazeteci adayı Hakan Çelik, Kobani'de IŞİD'e karşı savaşırken hayatını kaybetti. Cenazesi İstanbul'da toprağa verilen Çelik'i üniversite arkadaşları da yalnız

1989 Yılında Siirt’te dünyaya gelen Hakan Çelik gazeteci olmak istiyordu. 2008 yılında İstanbul Üniversitesi gazetecilik bölümüne yerleşen Çelik, yaşadığı maddi sıkıntılardan dolayı çalışarak üniversiteyi okudu. 2013 Yılında üniversiteden mezun olan Çelik, aynı yıl Bianet’te staj yapmaya başladı. Çelik, staj yaptığı dönemde, Roboski katliamı, Cumartesi Anneleri, Hrant Dink ve öğrenci eylemleriyle ilgili haberler yaptı. Stajı bitince gazetecilik mezunu birçok sınıf arkadaşı gibi Çelik de işsiz kaldı ve bir giyim mağazasında satış temsilcisi olarak işe başladı.


‘KOBANİ’YE GİTMENİN ANLAMINI BİLİYORDU’
Çelik yaklaşık bir ay önce işe gideceğini belirterek evden ayrıldı. 15 gün sonra birkaç arkadaşıyla Kobani’ye geçti. 20 Ekim 2014 tarihinde IŞİD’in bir saldırısı sonucunda hayatını kaybedenlerden birisi de Çelik’ti. Çarşamba günü Suruç’a getirilen Çelik’in cenazesi, otopsi yapıldıktan sonra İstanbul’da toprağa verildi. Çelik’in cenaze törenine ailesi, akrabaları ve okul arkadaşları katıldı.

Öğrenciyken Çelik’in neşeli ve arkadaşlarına her zaman yardım eden bir öğrenci olduğunu belirten okul arkadaşı Kalender Emre Ağaç Çelik hakkında şunları söyledi: “Hakan’la 2008 yılında, üniversiteye başladığımız yıl tanıştık. Hakan kitap okumayı çok seven ve olayları araştıran birisiydi. Çok neşeli, sıcakkanlı ve herkesle kolay iletişim kurabilen bir kişiliğe sahipti. Bilgili olmasına rağmen öğrenciyken aktif olarak siyasetle hiç ilgilenmedi. 2008 yılında 1 Mayıs eylemlerine katılmış ve polisten şiddet görmüştü. Onun dışında hiçbir eyleme katıldığını görmedim. Son dönemlerde Rojava’yı çok araştırıyordu. Sürekli oralardan gelen bilgileri inceliyordu. Ancak Hakan Kobani’ye tek başına gidecek biri değildi. Kobani’ye gitmenin intihar olduğunu biliyordu. Buna rağmen Kobani’ye gitti.”


BİANET’TEN BAŞ SAĞLIĞI MESAJI
2013 yılında stajyer olarak Bianet sitesinde görev alan Hakan Çelik için site bir baş sağlığı mesajı yayınladı. Mesajda şu ifadeler kullanıldı:

“Eski stajyerimiz Hakan Çelik, Kobanê'de IŞİD saldırılarında hayatını kaybetti. Bianet ekibi olarak Hakan’ı hep çalışkanlığı, güler yüzü ve sıcakkanlı karakteriyle hatırlayacağız. Hakan Çelik, Kasım 2012’de bianet’te staja başlamıştı. Stajı boyunca Cumartesi Anneleri / İnsanlarının zorla kayıplara karşı mücadelesi, öğrenci direnişleri, Roboski katliamı ve kadın hakları üzerine haberler yapmıştı. Hakan Çelik, stajını tamamladıktan sonra Bianet’e veda yazısında 'Öğrencilerin direnişlerinde haberlerini yapmak için yanlarında olmak, Roboski anmalarına gitmek benim için sadece haber değeri olan şeyler değildi' diyordu. Bianet ekibi olarak Hakan’ı hep çalışkanlığı, güler yüzü ve sıcakkanlı karakteriyle hatırlayacağız."