Gazeteci ağlatan 'Akreditasyon'a tepki yağıyor

Gazeteci ağlatan 'Akreditasyon'a tepki yağıyor
Güncelleme:

Gazeteci ağlatan 'Akreditasyon'a tepki yağıyor

Gazeteci ağlatan 'Akreditasyon'a tepki yağıyor

Cihan Haber Ajansı muhabiri Hüseyin Aydın ve Kameraman Mehmet Büyük'ün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katıldığı bir programı takip etmek için geldiği salondan çıkartılmasına tepkiler çığ gibi. Twitter’da da açılan (#AveayıKINIYORUM) başlığı altında gazetecilere yönelik uygulamaya büyük tepki gösterildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da katıldığı, GSM operatörü Avea’nın düzenlediği bir sosyal sorumluluk projesi programını takip etmek isteyen Cihan Haber Ajansı ekibine yönelik uygulama tepki çekti.

Cihan muhabiri Hüseyin Aydın ve kameraman Mehmet Büyük, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalemi tarafından içeri alındıkları programın yapılacağı otel salonundan bir süre sonra davetiyeleri olmadığı gerekçesiyle sponsor firma Avea’nın görevlileri tarafından zorla dışarı çıkarıldı.

DHA ekibinin de davetiyeleri olmadığını belirterek, programı takip ettiklerini söylemelerine rağmen otelin dışına kadar çıkartılan Cihan ekibinden muhabir Aydın, gözyaşlarına boğuldu.

Basın Konseyi, gazetecilerin görevleri başında alıkonulmasının kınandığı ifade edildi.

Twitter’da da “AVEA’yı kınıyorum” (#AveayıKINIYORUM) başlığı açılarak, gazetecilere yönelik uygulamaya büyük tepki gösterildi.

İşte o tepkilerden bazıları;

\"\"

CİHAN -DÜNYA