Gazeteci Elpen işe iade davasını kazandı

Gazeteci Elpen işe iade davasını kazandı
Güncelleme:

Taraf gazetesinde maaş alamadıkları için iş bırakan ve bu nedenle işten atılan gazetecilerden Levent Elpen işe iade davasını kazandı.

DİSK Basın İş üyesi Elpen davanın örgütlü mücadelenin bir başarısı olduğunu söyledi.
Taraf gazetesinde çalışan ve ücretlerini alamayan gazeteciler geçtiğimiz Kasım ayında iş bırakma yoluna giderek 4 aydan uzun bir süredir ödenmeyen ücretlerini talep etmişti. Gazetenin iki yıldan uzun bir süredir ücretlerini düzensiz ödemesi ve aylarca maaş ödemesi yapmaması karşısında hakkını arayan gazetecilerden 4’ü bu hak alma eylemi nedeniyle işten atılmıştı. DİSK Basın İş, gazete yönetimi ile görüşerek işten atmaların hukuksuz olduğunu, İş Kanunu’nun ücretini zamanında alamayan işçilere iş bırakma hakkı tanıdığını hatırlatarak işten atma kararından vazgeçmesini ve gazete emekçilerinin ücretlerinin düzenli olarak ödenmesini talep etmişti. Gazete yönetimi bu görüşmenin ardından oyalama yoluna gitmiş bunun üzerine DİSK Basın İş, işten atılan üyesi adına hukuki süreci başlatmıştı.
Gazetenin hukuksuz tavrı üstüne 11 Aralık günü Twitter’da #Patrondandeğilgazetecidentaraf etiketiyle Taraf gazetesine karşı eylem yapılmış, etiket Türkiye TT listesine girmişti.
Gazeteye karşı açılan işe iade davası da hakkını arayan basın emekçilerinin lehine sonuçlandı. Mahkeme gazeteci Levent Elpen’in işe iadesine, işverenin haksız fesih ile işten çıkartma uyguladığına, işe iadesinin mümkün olmadığı takdirde dört artı dört maaş brüt ücretimin ödenmesine karar verdi.
Gazeteci Levent Elpen kararı sevindirici bulurken, bu başarının sadece bireysel girişimin değil örgütlü mücadelenin sonucu olduğuna dikkat çekti. Taraf gazetesine karşı verdiği mücadelede yanında olan Twitter eylemine destek veren tüm dostlarına teşekkür etti.