Gazeteci Hrant Dink Taksim'deki yürüyüşle anıldı

Gazeteci Hrant Dink Taksim'deki yürüyüşle anıldı
Güncelleme:

Gazeteci Hrant Dink Taksim'deki yürüyüşle anıldı

Gazeteci Hrant Dink Taksim'deki yürüyüşle anıldı 

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinin yıl dönümünde Taksim'de toplanan sevenleri, Dink'i anma yürüyüşü yaptı.

Taksim Meydanı'nda toplanan kalabalık, pankart ve dövizlerle Agos gazetesine doğru yürüyüşe geçti. Anma töreni, Agos önünde devam etti.

Agos gazetesi önü karanfillerle süslendi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, ölümünün 8 yıl dönümünde törenle anılacak. Sevenleri, Agos gazetesinin önüne karanfiller bırakıp Hrant Dink posterleri astı.

Şişli'de 8 yıl önce genel yayın yönetmenliğini yaptığı Agos gazetesi önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Hrant Dink için anma töreni düzenlendi. Hrant Dink'in sevenleri,, meslektaşları, yakınları, sabah saatlerinde gazetenin önüne gelerek Hrant Dink'in öldürüldüğü yere karanfiller bıraktı. Gazetenin duvarları da Hrant Dink posterleriyle kaplandı.

Mustafa Yeşil: Dink cinayetiyle bir başka kumpasa zemin hazırlıyorlar

GYV Başkanı Mustafa Yeşil, Hrant Dink'i anmak için düzenlenen yürüyüşe katıldı. Yeşil, "Sekiz yıldan bu yana bunun faillerini bulmayan irade ve yapı, bugün neyi murat ediyorsa ve yine bugün onunla alakalı faaliyet yapıyor gibi gözükerek bir başka kumpasa alt yapı ve zemin hazırlama içerisinde ise anlıyorsunuz ki bu cinayetler hiçbir zaman hak ve hukuk çerçevesinde aydınlatılmayacaktır." dedi.

Taksim’de Dink önlemi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinin yıl dönümünde Taksim'de başlayacak yürüyüş öncesi güvenlik önlemleri alındı.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da katılacağı yürüyüş öncesi Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'na gelen polisler, önlemlerini artırdı. Meydanda çok sayıda polis ile birlikte TOMA'lar bekletildi.