Gazeteci Metehan Demir'den Süleyman Şah Türbesi'yle ilgili şok iddia: 11 aydır asker değişimi yapılmıyor

Gazeteci Metehan Demir'den Süleyman Şah Türbesi'yle ilgili şok iddia: 11 aydır asker değişimi yapılmıyor
Güncelleme:

Gazeteci Metehan Demir'den Süleyman Şah Türbesi'yle ilgili şok iddia: 11 aydır asker değişimi yapılmıyor

Gazeteci Metehan Demir'den Süleyman Şah Türbesi'yle ilgili şok iddia: 11 aydır asker değişimi yapılmıyor 

Gazeteci Metehan Demir, Suriye'de bulunan ve Türk askerlerin nöbet beklediği Süleyman Şah Türbesi'yle ilgili olarak dehşet verici iddilalarda bulundu. Kendi blogunda yayınladığı "Süleyman Şah'ta tüyler ürperten 4 iddia" makalesinde türbenin IŞİD kontrolünde olduğunu vurgulayan Gazeteci Demir, burayı koruyan askerlerin normal şartlarda 2-3 ayda değiştirildiğini, fakat Mart ayından beri, 11 aydır askerlerin değiştirilemediğini vurguladı, asker ailelerinden de çok mağdur olduklarını söyleyenlerin olduğunu ifade etti. IŞİD'in, Türkiye'den erzak sevkiyatına da izin vermediğini anlatan Demir, bu ihtiyaçların IŞİD tarafından karşılandığını iddia etti.

İşte Demir'in tüyler ürperten o iddiaları, o soruları;

1-) Suriye sınırları içindeki Süleyman Şah Türbe'sini koruyan askerler normalde 2 ile 3 ay arasında değiştirilir. İddiaya göre, geçtiğimiz Mart ayından beri yani yaklaşık 11 aydır değiştirilmiyor. Bunun sebebi Türkiye'nin kararı mı yoksa IŞİD'in izin vermemesi mi? Asker ailelerinden de çok mağdur olduklarını söyleyenler var.

2-) Bir bilgiye göre, son olarak geçtiğimiz Eylülde,  Ankara, Türbe'de aylardır kapalı kalan 40 civarındaki askerini değiştirmek isteğini IŞİD'e iletti. IŞİD ise, buna karşılık,' Türkiye batı ile işbirliği yapıyor' gerekçesi ile red yanıtı mı verdi?

3-) Doğal olarak, aylardır orada bulunan askerlerin, Türkiye'den gelen stoklar bittikçe su ve gıda gibi insani  ihtiyaçları ortaya çıkıyor. Bu ihtiyaçları da IŞiD'in karşıladığı ve Türkiye'den erzak sevkiyatına bile izin verilmediği söyleniyor.

4-) IŞİD güçlerinin Türbe çevresinde sürekli olarak Türk askerlerine yönelik psikolojik yıldırma amaçlı faaliyetler yaptığı belirtiliyor.  Bunlar doğru mu? IŞiD mevzilerini bombalarken düşürülen Ürdün savaş uçağının pilotunun verdiği ifadede,Türkiye'den kalktıkları gibi bir iddiada bulunması IŞİD'de Türkiye'ye yönelik bazı aşırı uçların daha da aşırı harekete geçebileceği endişesini beraberinde getiriyor.

Metehan Demir, IŞİD'le ilgili olarak, önemli bilgiler de verdi:

1) CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği bir önceki Bakanlar Kurulu toplantısında detaylı olarak IŞİD tehdidi görüşüldü. Toplantıya yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, Türkiye'de son 2 ayda gerçekleştirilmesi planlanan son çok büyük 3 saldırı önlendi. Bunlardan 1'i El Kaide diğer ikisi ise IŞİD kökenli.

2) Terör saldırıları için adı konmamış bir alarm durumu var. Uzmanlara göre, büyük şehirler de risk altında ama asıl Gaziantep-Urfa hattı bir terör eylemi açısından halen yüksek risk bölgesi.  20 bin aşırı dinci örgüt üyesi ve sempatizanın Türkiye'de olduğu ya da bir şekilde sınırdan girdiği değerlendiriliyor.

3) Paris'teki son kanlı saldırının ardından Türkiye'ye Avrupa'dan gelen Avrupa pasaportlu Ortadoğu ve Afrika kökenlilerin çoğu markaja alındı. Türkiye üzerinden bugüne dek 10 bin kişinin bu şekilde Suriye'ye geçtiği konuşuluyor.

4) Daha sıkı kontrol amacı ile polis ve istihbarat birimlerinin havaalanlarında pasaport polis bankolarının arkasında gölge izleme ile özellikle Almanya, Fransa ve İngiltere'den gelenleri takip ettikleri ifade ediliyor.