Gazeteci Sedef Kabaş, 'Tweet'ten hakim karşısında

Gazeteci Sedef Kabaş, 'Tweet'ten hakim karşısında
Güncelleme:

Gazeteci Sedef Kabaş, 'Tweet'ten hakim karşısında

Gazeteci Sedef Kabaş, 'Tweet'ten hakim karşısında

17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmasına verilen takipsizliğe tepki amacıyla tweet attığı için evi basılarak gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş bugün hakim karşısına çıktı. 22. Asliye Ceza Mahkemesi, görevsizlik kararı verdi. Dosya, nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.


Gazeteci Sedef Kabaş, 26 Kasım 2014'te Twitter hesabı üzerinden 17 Aralık'a verilen takipsizlik kararına tepki gösteren paylaşımlarda bulundu. ‘17 Aralık soruşturmasını kapatan savcıyı unutmayın' mesajıyla Hadi Salihoğlu'nun fotoğrafını paylaşan Kabaş, ‘terörle mücadelede görev alan kişileri hedef göstermekle' suçlandı. Savcı Vedat Yiğit, Kabaş hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istedi. Yiğit, Kabaş'ın gözaltına alınmasının ardından İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu aleyhinde farklı hesaplardan atılan tweet'lerden de Kabaş'ı sorumlu tutmuştu.

GAZETECİLERDEN VE SİYASİLERDEN DESTEK

Sedef Kabaş'ın, Çağlayan Adliyesi'ndeki duruşmasına Zaman Gazetesi Yazarları Mümtaz'er Türköne ve Abdülhamit Bilici'nin de aralarında bulunduğu birçok gazeteci takip etti. Ayrıca duruşmada CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Sezgin Tanrıkulu da hazır bulundu.

'POLİSİ BEKLETTİN' DAVASI

Attığı bir twit yüzünden 5 yıla kadar hapsi istenen Gazeteci Sedef Kabaş için 'polisi kapıda beklettiği' gerekçesiyle bir iddianame daha yazıldı. 5 ocak günü ikinci defa adliyeye çağrılan Gazeteci Kabaş, polisleri kapıda beklettiği için Savcı Yiğit'e ifade verdi. Polislerin şikayetçi olmadığı Kabaş 'görevli memura direnme ve hakaret'le suçlandı. Fakat, Sedef Kabaş hakkında Savcılık bir idianame daha hazırladı, 5 yıl hapsini istedi.