Gazetecilere Özgürlük Platformu'ndan açıklama

Gazetecilere Özgürlük Platformu'ndan açıklama
Güncelleme:

Gazetecilere Özgürlük Plaftormu: Parlamenter demokrasiye yönelik her saldırının karşısındayız

Türkiye'deki 94 meslek örgütünün oluşturduğu ve dönem sözcülüğünü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin yaptığı Gazetecilere Özgürlük Plaftormu bir açıklama yaparak, darbe girişiminin karşısında olduğunu duyurdu.

Açıklamada şu görüşler yer aldı:

"Türkiye 15 Temmuz'da parlamenter demokrasiye yönelik darbe girişimiyle karanlık bir geceyi yaşamıştır. Gazeteciler olarak bizler başta barış, demokrasi ve insan hakları olmak üzere, insanlığın evrensel değerlerini, çok sesliliği ve farklılıklara saygıyı savunuyoruz.

Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünü önündeki engellerin kaldırılması için mücadele amacıyla oluşturulan Gazetecilere Özgürlük Plaftormu, demokrasiye yönelik darbe girişiminin karşısındadır.

Gazeteciler ve medya kuruluşları uğradıkları baskınlara rağmen bu inançla 15 Temmuz Cuma yapılan darbe girişiminin karşısında durmuş, yayınlarıyla iktidar ve muhalefetin Meclis'in sesi olmayı başarmıştır.

Ancak darbe girişimini sahada haberleştiren muhabir, foto muhabiri ve kameraman arkadaşlarımız sokakta provokatif grupların saldırısına uğramış, yaralanmış ve linç edilme tehlikesiyle karşılaşmışlardır.

Gazetecilere Özgürlük Platformu olarak darbe girişimi sırasında ölen vatandaşlarımızın ve güvenlik güçlerinin ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Yaralanan vatandaşlarımıza, güvenlik güçlerine ve basın mensuplarına 'geçmiş olsun' diyoruz. Muhabirlerin, foto muhabirlerinin, kameramanların çalışma güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz. Basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün gerçekleştiği, gazeteciliğin suç sayılmadığı, parlamenter demokrasinin tüm kurallarıyla işlediği bir Türkiye için herkese çağrı yapıyoruz. Medyaya yönelik baskının sadece demokrasi düşmanlarının işine yarayacağını bir kez daha hatırlatıyoruz."