Gazetecilik için ayağa kalk

Gazetecilik için ayağa kalk
Güncelleme:

Gazetecilik için ayağa kalk

Gazetecilik için ayağa kalk

GAZETECİLER, 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla dün İstanbul Tünel’de bir araya geldi. TGC, TGS, ÇGD, DİSK Basın-İş Sendikası’nın öncülüğündeki yürüyüşe yaklaşık 100 gazeteci katıldı.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu da yürüyüşteydi. "Özgür basın varsa özgür toplum vardır" yazılı pankart açan gazetecilerin yürüyüşü Galatasaray Meydanı’nda sona erdi. TGS’nin çıkarttığı, tutuklu ve yargılanan gazetecilerin yazılarının bulunduğu ‘Tutuklu Gazete’ yürüyüş boyunca dağıtıldı. Ortak açıklamada, “Basın özgürlüğü mücadelemizin, sadece bir meslek için yürütülmediğini, özgür ve demokrat bir Türkiye özleyen her vatandaşın mücadelesi olduğunu vurguluyor ve herkesi 'gazetecilik için ayağa kalkmaya’ çağırıyoruz" denildi

‘BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KÖTÜYE GİDİYOR’

Gazetecilere Özgürlük Platformu Dönem Sözcüsü ve TGC Başkanı Turgay Olcayto da şu açıklamayı yaptı: “Ülkemizde basın özgürlüğü her yıl daha kötüye gidiyor. Basın özgürlüğü kavramı üzerinde devlet erkânıyla, bazı gazetecilerle anlaşamıyoruz. Türkiye’de halkın bilgi edinebildiğini söylemek çok zor. Hem mahkeme yasaklarıyla, hem akreditasyonla, hem sansürle, oto sansürle halkın bu hakkı kısıtlanıyor.”