Gelecek sağlık turizminde

Gelecek sağlık turizminde
Güncelleme:

Dünyada teknolojik, kimyasal ve iklim şartları gibi birçok etken, insan sağlığına hizmette büyük gelişmeleri beraberinde getiriyor.

Ülkemiz gerek medikal gerekse termal turizmde büyük bir potansiyel taşıyor, Türkiye’de sağlık turizmi alanında hizmet veren hastaneler, termal oteller, spa-wellness ve sağlık turizmi acenteleri faaliyetlerini giderek artırıyor.

Bu kurum ve kuruluşların en büyük ihtiyacı ise tanıtım, organizasyon ve operasyon alanlarında çalışacak yabancı dil bilen, temel sağlık ve turizm bilgisine sahip nitelikli elemanlar…

Türkiye’nin İlk ve Tek Sağlık Turizmi İşletmeciliği Programı

Mesleki eğitimin öncü okulu Kapadokya Meslek Yüksekokulu, Sağlık Turizmi İşletmeciliği ön lisans programını açarak Türkiye’de bir ilke daha imza attı. Türkiye’nin ilk ‘Sağlık Turizmcileri’ Kapadokya’da yetişecek.

Programın amacı, iki yıllık eğitimle, sektörün öncelikli ihtiyacı olan nitelik olarak gelişmiş sağlık ve turizm bilgisine sahip personeller yetiştirmek.

Mezunların İş İmkânları

Program üniversite tercihlerinin yapıldığı bugünlerde sağlık programları arasında ön plana çıkıyor.

Program mezunları hastanelerin sağlık turizmi birimlerinde operasyon sorumlusu, müşteri temsilcisi gibi görevleri üstlenebilecek; sağlık turizmi ile ilgili faaliyet gösteren acentelerde, sağlıklı yaşam konusunda hizmet veren tesislerde iş imkânı bulacaklar.

Mezunlarına parlak bir kariyer imkânı sunan Sağlık Turizmi İşletmeciliği programı ile ilgilenen adaylar www.kapadokya.edu.tr adresinden ayrıntılı bilgiye ulaşabilirler.