Göğüs Büyütme

Göğüs Büyütme
Güncelleme:

Göğüs büyütme diğer adıyla silikon taktırma ameliyatı estetik cerrahinin vitrin operasyonudur.

Estetik cerrahi denince ilk akla gelen operasyon göğüs büyütme olmuştur. Bununla ilgili çok yazıldı, çizildi ama bu makalede şöyle bir genel bilgi ve toparlama yapayım istiyorum.

Göğüs Büyütme Öncesi

Göğüs büyütme ameliyatı olabilmek için ilk şart 18 yaşını doldurmuş olmaktır. Ayrıca ameliyata engel bir hastalığın bulunmaması gerekir. Her küçük göğüslü kadının silikon taktırması şart olmadığına göre göğüs küçüklüğünden rahatsız olmak da başka bir gerekçedir. Bazı kadınlar gerçekten bunu kafaya çok takar ve mutsuz olurlar. Bu durumda ruh sağlığın bozulmaması için göğüs büyütme yaptırmak gerekir.

Göğüslerde küçük olmak yanı sıra sarkıklık da söz konusu ise göğüs dikleştirme operasyonu ve göğüs büyütme birlikte yapılabilir. Birde çeşitli kazalar, hastalıklar, bilhassa meme kanseri sonrası göğüs yokluğu durumlarında da silikonla göğüs büyütme yapıyoruz.

Göğüs Büyütme Ameliyat Bilgileri

Göğüs büyütme ameliyatı mutlaka hastanede, ameliyathane şartlarında, genel anestezi altında ve plastik cerrah tarafından yapılır. Ameliyat 1 saat kadar sürer ve 1 gece hastanede kalmak gerekir. Ama bazı dayanıklı bünyeye sahip kadınlar aynı gün akşam kendilerini iyi hissederek evlerine gitmektedir.

Silikon koymak için 3 ayrı kesi yeri vardır. Koltuk altı, meme ucu ve meme altı çizgisi. Aslında en pratik ve konforlusu meme altı çizgisidir. Buradan yapılan silikon takma ameliyatında göğüsler arası simetriyi sağlamak daha olasıdır. Koltuk altı ve meme ucu seçenekleri ise iz açısından avantajlı görüldüğü için bazı kadınlar ve cerrahlar tarafından tercih edilmektedir. Ancak bu seçeneklerde de hiç iz kalmaz değil, sadece koltuk altında ve meme ucunda daha iyi gizlenebilen bir iz kalır. Hoş, meme altı izi de iç çamaşırı ve bikini ile gizlenebilir ve sadece eşler tarafından fark edilir.

Hangi Silikon

Göğüs büyütme için son yıllarda sadece silikon protezler kullanılıyor. Eskiden kullanılan serum fizyolojik dolu protezler kullanımdan kalktı. Şekil olarak 2 tip silikon var: damla ve yuvarlak. Damla olan daha doğal ve anatomik silikon adıyla da anılıyor. Yuvarlak olan ise göğsü daha dolgun göstermek amacıyla tasarlanmış. Kadının boyu, kilosu, omuz ve göğüs yapısı ile kişisel tercihleri dikkate alınarak silikon şekline karar verilir. Bu silikon protezler üretici firmalar tarafından ömür boyu garantilidir.

Göğüs Büyütme Sonrası

Göğüs büyütme sonrası eğer masa başı iş yapılıyorsa 3-5 gün sonra işe geri dönülebilir. 1 ay kadar tenis, ağırlık vs ağır sporlardan uzak durmak gerekir. 1,5-2 ay sauna ve hamamdan hatta deniz ve havuzdan uzak kalmakta yarar var. Ağrı ise kişisel olarak değişmekle birlikte mutlaka bir miktar olur ama çoğunlukla günlük ağrı kesicilerle geçen bir ağrıdır. Kesi yerindeki ağrı yanı sıra silikonun verdiği gerginlik ağrısı da 1 hafta kadar sürer.

Göğüs büyütme ameliyatından sonra kanama, şişlik, morarma gibi geçici sorunlar görülebilir. Enfeksiyon ise koruyucu antibiyotik kullanımı ile neredeyse hiç görülmez. Olabilecek en ciddi sorun kapsül kontraktürü denen bir durumdur. Yeniden ameliyat gerekir.

Sponsor makale kaynağı: http://www.defneerkara.com