Gül :Yaşadıklarımız, 28 Şubat'tan daha fazla üzdü

Gül :Yaşadıklarımız, 28 Şubat'tan daha fazla üzdü
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde veda resepsiyonu verdi. Törene Hayrünnisa Gül'ün sözleri ve 2 gazeteciye tepkisi damga vurdu.

Sitemkar bir üslup kullanan Hayrünnisa Gül, “Bir turnusol döneminden geçiyoruz. Neler yazıldığını gördük, neler söylendiğini duyduk. Abdullah Bey, ben üzülmeyeyim diye interneti kapatıyordu, basın bültenlerini önümden alıyordu. Ama ben her şeyi biliyorum, saf değilim. Abdullah Bey kibarlığından söyleyemiyor. Kendisine çok yanlışlar, çok saygısızlıklar yapıldı. 28 Şubat'tan fazla üzüldük” dedi.

SAF DEĞİLİZ, BUGÜN YAŞADIKLARIMIZ 28 ŞUBAT'TAN DAHA FAZLA ÜZDÜ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün gazetecilere yaptığı açıklamaları yanında dinleyen Hayrünnisa Gül, hatıra fotoğrafı çekildikten sonra sohbete katıldı.

Hayrünnisa Gül, Abdullah Gül’ün kibarlığından dolayı yaşananları dile getiremediğini kaydederek “Neler yazıldığını gördük, neler söylendiğini duyduk. Abdullah Bey kibarlığından söyleyemiyor, ben söyleyeyim. Gazetelerde son dönemlerde yazılanlardan dolayı kırgınız. Çok büyük haksızlığa uğradık. Bugün yaşadıklarım beni 28 Şubat döneminde yaşadıklarımdan daha fazla üzdü. Hatta Abdullah Bey, Köşk’e çıkarken başörtümden dolayı söylenenlerden daha fazla üzüldüm. Saf değiliz, ne olup bittiğini biliyoruz. Abdullah Bey ben üzülmeyeyim diye, gazete küpürlerini kaldırttı, interneti bile kapattırdı. Ama ben her şeyin farkındayım. Bu bir turnusol dönemi. Bize büyük yanlış, haksızlık yapıldı” ifadeleri kullandı.

HAYRÜNNİSA HANIM, İKİ GAZETECİNİN ELİNİ SIKMADI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, resepsiyona katılan bazı gazetecilere açıktan tepki gösterdi. Yenişafak Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi’ye “Sizinle tokalaşmak istemiyorum, size çok kızgınım” diyen First Leydi, Selvi’nin elini sıkmadı, ortam buz kesti. Hayrunnisa Gül, eşi ile fotoğraf çekilen gazeteciler arasında yer alan ATV Temsilcisi Mehmet Akarca’yı da eleştirdi. Hayrünnisa Gül ona da, “Hep akıl veriyordunuz. Şimdi de bir akıl verin. Bakıyorum fotoğrafta herkesle birliktesiniz” tepkisini gösterdi.

"ASIL İNTİFADAYI BEN BAŞLATACAĞIM"

Radikal gazetesi yazarı Murat Yetkin de  dün gece olanları köşesine taşıdı. Hayrünnisa Gül'ün daha sonra o gruptan koparak eşini beklemeye başladığını aktaran Yetkin,  "Ama aile dostları ve AK Parti milletvekili Nursuna Memecan, Sever ve benim bulunduğum daha küçük bir grupla sohbetinde tepkisinin fevri değil derin olduğu görülüyordu." ifadelerini kullandı. 

İşte Yetkin'in köşesine taşıdığı, gecede yaşananlar:

"Aslında o anda yazılmamak üzere sohbet çerçevesinde geçen ve bir kısmını bazı meslektaşların da duyup 20 Ağustos gazetelerinde yer verdiği sözlerinin tamamını, daha sonra yazma izni aldığım için aktarıyorum:

- Bizi kaç yıldır tanıyorsunuz; çizgimizde bir değişiklik oldu mu? Hayır. Bir de etrafımızdakilerin geçirdiği değişime bakın. Neler yazılıyor, söyleniyor, insan inanamıyor. Ben her şeyi biliyorum. Şimdi ben de susuyorum, ama fazla susmayacağım; asıl intifadayı ben başlatacağım.

Fazla uzatmaya gerek yok; intifada sözü zaten hissiyatı açıklıyor. Gülleri dostun attığı güller (ki bazıları gülden çok taş sayılabilir) yaralamış ve yeni kurulan gül bahçesi de dikensiz olacağa pek benzemiyor. İzleyip göreceğiz.''


İNTİFADA NEDİR?

İntifada Arapça bir kelimedir. İntifada kelimesi Türkçe'de "Ayaklanma" anlamına geliyor.