Gülse Birsel Fuat Avni iddiaları ile dalga geçti: 'Acemi yazar' kokusu aldım!

Gülse Birsel Fuat Avni iddiaları ile dalga geçti: 'Acemi yazar' kokusu aldım!
Güncelleme:

Gülse Birsel Fuat Avni iddiaları ile dalga geçti: 'Acemi yazar' kokusu aldım!

Gülse Birsel Fuat Avni iddiaları ile dalga geçti: 'Acemi yazar' kokusu aldım!



Hürriyet gazetesi yazarı Gülse Birsel, Fuat Avni ve Umut Oran arasında geçtiği iddia edilen suikast konuşmasıyla fena dalga geçti.
Hürriyet gazetesi yazarı ve senarist Gülse Birsel, Fuat Avni olduğu iddia edilen Emre Uslu ve CHP Milletvekili Umut Oran arasında geçtiği iddia edilen konuşmayı köşesine taşıdı.

Akşam, Güneş ve Star gazetelerinde yer alan Sümeyye Erdoğan'a suikast iddiası için "Aksiyon var, siyaset var, entrika var, heyecan var, ünlü bir isim ve merkezde genç bir kadın var. Yani cazip bir hikâye..." diyen Gülse Birsel, senarist olarak biraz "acemi yazar" kokusu aldığını belirtti.

Gülse Birsel'in 'Umut Oran-Emre Uslu diyaloğuna senarist analizi' başlıklı yazısı şöyle:

CAZİP BİR HİKAYE

ESASINDA aksiyon var, siyaset var, entrika var. heyecan var, ünlü bir isim ve merkezde genç bir kadın var. Yani cazip bir hikâye.

Suikast iddiası doğru mu bilmem, zaten araştırılacak. Ancak Emre Uslu ve Umut Oran arasında Tvvitter'da yapıldığı söylenen diyalogda, senarist olarak biraz "acemi yazar" kokusu aldım.
Emre Uslu'yu tanımıyorum. Fuat Avni kim veya kimlerse, yazım dilini her Tvvitter kullanıcısı kadar biliyorum. Umut Oran'ı da çok defalar televizyonda seyrettim.

DİYALOGLAR İYİ YAZILMAMIŞ

Gördüğüm kadarıyla diyaloglar felaket yazılmış! Karakter analizleri iyi yapılmamış, konuşma dilleri çalışılmamış. İki karakter arası ilişki, hitap tarzları aksıyor. Normal bir sohbet veya gayriresmi yazışmada olan duraklamalar, sözlerin üst üste binmesi, devrik cümleler, tekrarlar, yani gerçek hayattaki aksak tempo ve karışıklık yok.

Kitabi, düzgün cümlelerle, hikâyeyle ilgili birçok farklı bilgiyi aynı anda seyirciye aktarma çabasında acemice replikler vardır kötü dizilerde. Onları hatırladım.

BİR FİLM OLSAYDI...

Bu ülkede olup biten hiçbir şeye şaşırmamaya alıştık, doğru. Memleketin senaristlerine son üç-dört yılda olanlardan sonra siyasi entrikalı hikâye yazma yolu kapanmıştır! Zira gerçek hayatla hiçbirimizin hayal gücü boy ölçüşemez.

Ama tek başına bu diyaloglara bakarsak şunu söylemek zorundayım: Bu bir film olsaydı, eleştirmenler inandırıcılık sorunundan büyük not kırardı!