Gürsel Tekin: TRT’ye ödediğim her kuruş zehir zıkkım olsun

Gürsel Tekin: TRT’ye ödediğim her kuruş zehir zıkkım olsun
Güncelleme:

Gürsel Tekin: TRT’ye ödediğim her kuruş zehir zıkkım olsun

Gürsel Tekin: TRT’ye ödediğim her kuruş zehir zıkkım olsun

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP’nin reklamını yayınlamayan TRT’ye sert çıktı. Elektrik faturasından TRT’ye ödenen payı hatırlatan Tekin, “Dün elektrik parası ödedim. En azından kendi adıma söylüyorum, ödediğim o her kuruşu haram ediyorum onlara. Zehir ve zıkkım olsun. Başka hiçbir şey demiyorum.” dedi.

Partisinin İstanbul milletvekillerinin tanıtım toplantısına katılan Gürsel Tekin, gündemle ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. CHP’nin reklamını yayınlamayan TRT’ye sert eleştirilerde bulunan Tekin, “Dün elektrik parası ödedim. En azından kendi adıma söylüyorum, ödediğim o her kuruşu haram ediyorum onlara. Zehir ve zıkkım olsun. Başka hiçbir şey demiyorum. Ne hakla yapıyorsunuz? 77 milyon yurttaşımızın ödemiş olduğu vergilerle yayın yapacaksınız ve paralı bir yayın yapacaksınız. Çok enteresan. Sadece bunlar değil. Aynı zamanda havuz şirketleri var. Havuz medya, havuz televizyon, havuz araştırma şirketleri. Bir de havuz reklam şirketleri var. Paramızı vereceğiz kardeşim billboard kullanmak istiyoruz, vermediler. Onlara da haram ediyorum.” ifadelerini kullandı.

‘DAVUTOĞLU SIKIŞTI, DANIŞMANINA SÖYLETİYOR’

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun danışmanı Etyen Mahçupyan’ın açıklamalarını hatırlatan Tekin, “Mahçupyan belli ki, kesinlikle Davutoğlu’nun bilgisi dahilinde konuşuyor. Çünkü Davutoğlu sıkıştı. Yani bu sıkışmışlıkta sadece basın, medya, iş dünyası, çalışanlar, sivil toplum örgütleri yok. Çareyi kendi danışmanına sen bir şeyler söyle dedi. Demek ki bizim kampanyamız çok anlamlı hale geldi. Alkışlayacağız. Neyi alkışlayacağız? Zulümden kurtulmayı alkışlayacağız.” diye konuştu.

Davutoğlu’nun konuşamadığını söyleyen Tekin, şöyle devam etti: “Nasıl konuşsun? Tost gibi sıkışmış araya, yapacak bir şeyi yok. Aslında listelere baktığımızda çok ciddi ataklar yapmış. Saray’ın baypas edildiğini görüyoruz.”

CHP’nin projelerinden bahseden Tekin, “Önümüzdeki süreçte çok önemli projeleri var. İşsizlik, yoksulluk, sefalet, yasaklarla ilgili. Herkes kendini özgürce ifade edecek. İş dünyası kimsenin hedefi haline gelmeyecek. Kimseye hakaret edilmeyecek. Farklı düşüncelerden dolayı bizdendi, sizdendi kullanılmayacak. Bizdendir, sizdendir cümlesi öyle bir noktaya getirmiştir ki, bir başbakanın danışmanı isyan etmek durumunda kalmıştır. Kimsenin isyan etmeyeceği bir Türkiye vaat ediyoruz.” dedi.

‘ADAYLARIMIZ NE KÖŞKTEN NE SARAYDAN GELDİ’

Milletvekili adaylarının köşkten ya da saraydan gelmediğini ifade eden CHP Genel Sekreteri Tekin, “Tamamı sokaktan geldi. Millete sorduk, millet de böyle karar verdi. Millet her zaman doğru karar vermiştir. Hiç kimsenin yarın parlamentoda ‘şu ne diyecek, bu ne diyecek’ diyebilecek adaylar değil. Kendi özgür iradeleriyle milleti temsil edebilecek adaylardır. Hepsi çok güçlü, yetenekli, becerikli, kamuoyu tarafından sevilen adaylar. Bütün aday arkadaşlarıma başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu. (cihan)