Hadise Bugün'e konuştu

Hadise Bugün'e konuştu
Güncelleme:

Kalbim huzurlu değilse, dünyanın en pahalı otelinde kalmak beni mutlu etmez” diyen Hadise, “Mutsuzum dersem, Allah bana kızar ve elimdekileri alır” diyecek kadar da samimi ve içten.

Attığı her adım olay olan Hadise, yeni albümü ‘Tavsiye’, O Ses Türkiye’deki jüri üyeliği, yaz aylarında çıktığı Türkiye turnesi ve art arda çektiği reklam filmleriyle gündemden düşmüyor. Hayatının en güzel günlerini yaşadığını söyleyen Hadise, “Mutsuzum dersem, Allah bana kızar ve elimdekileri alır” diyecek kadar samimi ve içten.

Tavsiye nasıl bir albüm oldu?

Bu albüm benim için çok yeni bir tecrübe oldu. Çünkü albümü ablamla birlikte yaptım. En son 2011’de ‘Aşk Kaç Beden’ giyer albümünü çıkarmıştım. Aradan tam 3 yıl geçti.

KADINLARI EZİK GÖSTEREN ŞARKILAR SÖYLEMEM

Neden 3 yıl beklediniz?

Doğru şarkı bulmak çok önemli. Elime birkaç güzel şarkı geçiyordu, iki üç yeni şarkının yanına remixleri koyup insanların önüne sunmak istemedim. Albüm çok güçlü şarkılarla dolu. Kadınları ezik göstermeyi çok sevmiyorum. Benim şarkılarımda ‘Beni terk ettin, ben şimdi çok üzgünüm, depresyondayım’ gibi şarkılar olmaz. Hissetsem bile öyle bir şey okumak istemem. Eski aşkı anlatan şarkıları severim ama genç bir kadın olarak ‘isyanlardayım’ diye şarkılar söylemek istemiyorum. Albümdeki Prenses şarkısı özellikle bana yazılan bir şarkı. Gökhan Şahin yazdı sözlerini Emrah Karaduman’la birlikte.  Kadını güçlü gösteren bir şarkı istedik, onlar da ‘Prenses’i yaptı. Sipariş üzerine yapılmış bir şarkı.

AJİTASYONU SEVİYORUZ

Türkiye’de tam tersi şarkılar çok yapılıyor ve çok dinleniyor…

Biz Türk halkı ajitasyonu severiz. Kendi evimde müzik açıp ağladığım oluyor. Kendim söylemek istemiyorum.

MURAT BOZ'LA ÖZEL BİR BAĞIM VAR

O Ses Türkiye’de 4. sezonunuz. Herkes gitti siz kaldınız…

Dünyada 4 sezon üst üste kalan jüri yok. Rekor kırdım. Bu sezon başında Acun’a “Bir yıl ara versem, bu yıl olmasam” dedim. ‘Kesinlikle olmalısın’ dedi. Ben de onun televizyoncu hissiyatına güvenerek tamam dedim.

Murat Boz’u özlüyor musunuz?

Murat’la yakaladığımız enerjiyi 40 yılda bir yakalarsın. Bizi sevgili diye yazdılar ama hepsi yalandı. Murat’la benim özel bir bağım var. İlk sezonda başladı devam etti.

Diğer jüri üyelerini birer cümleyle anlatın desem…

Gökhan, deli dolu büyümüş bir bebek gibi, Mazhar ve Özkan Ağabey, zaman zaman korktuğum, o da saygımdan dolayı ama hayranlıkla izlediğim iki dev. Ebru, çok samimi sevdiğim bir arkadaşım. Sesine de bayılıyorum.

SAHNEDEN İNİNCE ANNEMİN KUZUSUYUM

Sürekli güler yüzlü ve pozitifsiniz. Bu bitmeyen enerjiniz nereden geliyor?

Ben de bilmiyorum. Ev çok önemli aslında. Camlı ve çok ferah bir evim var. 2-3 yıl önce evimi otel gibi kullanıyordum. Emek harcamıyordum. Şu anda bambaşka bir moddayım. huzuru kendi etrafımda bulmayı öğrendim. Ayrıca güne sporla başlamak da enerjimi yükseltir.

Güzel bir mekanda kahve içmek beni mutlu eder. Çok minik şeylerle çok mutlu olabilen bir insanım. Öyle çok fazla lüksü de aramayan bir insanım. Benim için lüks kalpte. Kalbim huzurlu değilse, dünyanın en pahalı otelinde kalmak beni mutlu etmez.

BENİ TERLİKLE GÖREN ŞAŞIRIYOR

Aileniz de hep yanınızda…

Sahneden indikten sonra ev kızıyım. Annemin misafirleri gelince ben çay ikram ediyorum. En çok onların tepkileri beni şaşırtıyor. Hadise’yi annesinin evinde, ayağında terliklerle elinde çay tepsisiyle görmek şaşırtıyor. Sadece terlikle bile görünce ‘Neden topuklu giymedin’ diyorlar. Sahneden indikten sonra annemin kuzusuyum. Ailemi çok seviyorum.

Menajerim ablam Hülya, stylingimi kardeşim Derya yapıyor. Kardeşlerimle çalışmamın ilk nedeni; bundan önce çalıştığım menajerlerle çok kötü şeyler yaşadım. Para kaybı oldu, davalar oldu.

Güvensizlik yaşadım. Zaten dünyaya bakarsanız, bütün büyük sanatçıların etrafında aileleri vardır. Usher’in menajeri annesi.

LAF ATANLAR UMURUMDA DEĞİL

Bana bugüne kadar çok laf atıldı. Ancak ben cevap vermedim, polemiğe girmedim. Çünkü bu, etrafımdaki insanlarla da alakalı bir şey. Ekibim beni bu konuda çok rahatlatıyor. Bir şey olduğu zaman hemen basın danışmanım Özlem ve ablam Hülya’yı ararım. Kadın kadına konuşuruz. Bugüne kadar yaptığım hiçbid albümde birisine laf atmadım. Çünkü umurumda değil. Benim derdim, albüm çıkacak, klibim yıkılmalı.

RAKİP GÖRMÜYORUM KENDİ TARZIM VAR

Kimseye rakibim diye bakmıyorum. Sanata müziğe öyle bakan bir insan değilim. Benim gibi dans eden, sahneye çıkan, şov yapan çok sanatçı var. Olsun da... Bence herkesin kendine göre bir tarzı vardır. Kendi tarzımın olduğunu hissediyorum. Kiminle rakip olabilirim, kiminle yarışabilirim durumuna sokmuyorum kendimi. Zedelemek istemem kendimi, beynim yorulur.

MUTSUZUM DERSEM ALLAH BANA KIZAR

Hadise şu dönemde kendini nasıl hissediyor?

Güzel hissediyorum. Şükürler olsun hayatımda her şey yolunda. Zaten ben mutsuzum dersem Allah bana kızar. Elimden birkaç şeyi alır diye korkuyorum. O yüzden mutsuz olmak için hiçbir nedenim yok. Şükrediyorum ve yaptığım işin tadını çıkarıyorum.

EŞEK GİBİ ÇALIŞIYORUM

Çok emek harcıyorum. Bazen insanlar, ‘Oh ne güzel, reklamını da çekiyor, turnesini de yapıyor’ diyebilir. Ama ben bu teklifleri oturup beklemiyorum. Turneye başlamadan önce gidip 5 hafta tatil yapmıyorum. O turneden önce 2-3 ay deli gibi çalıştım. Açıkçası eşek gibi çalışmak gerekiyor.

YOKLUK NEDİR İYİ BİLİYORUM

Yorulmuyor musunuz?

Ben hep savaşan hem çalışan bir insandım. Mesela okula giderken bile okulumu kendim ödüyordum. Annemle babamın durumu çok da iyi değildi. Yok nedir çok iyi biliyorum. Fakir değildik ama kendi paramı kendim kazanmak zorundaydım bir şekilde. Kitaplarımı kendim alıyordum. Bunun için hafta sonları bir mağazada çalışıyordum. Ben hep çalıştım, bulunduğum yere deli gibi çalışarak geldim.

Bulunduğunuz yeni korumak için neler yapıyorsunuz?

Ben başardım, konserlerini veriyorum, reklamlarımı çekiyorum, çok rahatım diyemiyorum. Öyle bir şey yok. Çünkü her an imajınız zedelenebilir. Çünkü markalar imajınıza bakıyor. Markalar Hadise en çok izlenen programlardan birinde jüri üyesi diye beni seçmiyor. Bu yaz çıktığım turne benim için önemliydi. O Ses’teyim diye değil, sahne performansım ve müziğimden dolayı istediler. Bunlar çok düşündüğüm ve kafamda çok emek harcadığım konular.

ÖDÜL ALMAYAYIM BU SEVGİ DEVAM ETSİN

İlk Beyaz Show’a çıktığınızda tanıdık sizi. O günlerde bugünlerin hayalini kuruyor muydunuz?

Kuruyordum. Olacak demiyordum ama ‘Allah’ım ne olur’ diyordum. O dönemde benim en büyük hayalim Türkiye’de bir turne yapmaktı. Ve onu ben bu yaz yaşadım.

Şimdi hayallerinizde ne var?

İnsanların beni nasılsam öyle bilmelerinden çok mutlu oluyorum. Geçenlerde bir alışveriş merkezinden çıkıyorum, yaşlı bir çift yanıma geldi ve ‘Hadiseciğim, seni nasıl severek izliyoruz” dediler.

Ağlayacaktım neredeyse. Bayağı yaşlılar, yavaş yürüyorlardı. 7’den 70’e dedikleri işte bu dedim. Hiç ödül almayayım bu sevgi devam etsin. Paranın, ödülün hiçbir önemi yok insanlar sizi sevmiyorsa.

YARDIM ETMEYİ SEVİYORUM

Yatırımınızı neye yapıyorsunuz. Çok para harcar mısınız?

Hayatım boyunca deli gibi para harcayan bir insan olmadım. Çok ilginç. Çanta çok severim ama abartmam yoktur. Maddi durumum beni bu konuda hiç etkilemedi. Ben işime yatırım yapmayı seviyorum. Bu beni mutlu ediyor. Çünkü bunun geri dönüşünü alıyorum. Bu albümü ben ablamla birlikte yaptım. Bu albümdeki emek kendimin. Bu bence büyük bir başarı.

ETRAFIMA SAHİP ÇIKARIM

Hep hayalimde böyle bir şey vardı. Gerçekten hiç kolay bir şey değil, bunu da söylemeliyim. Kazandığım parayla etrafımdaki insanlara da sahip çıkabilmek beni her şeyden çok mutlu ediyor. Yardımsever bir insanım.

Gardırobumu kendim temizlerim. Yardımcıma ‘Dolabıma dokunma’ derim. Beni rahatlatıyor ve ruhum temizleniyor. Günlük kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine veriyorum ancak sahne kıyafetlerimi biriktiriyorum. Onları ileride açık artırmaya çıkarıp çocuklarla ilgili bir projede kullanacağım.

Özel hayatımla değil, iş hayatımla ilgili yapılan yalan haberler beni daha çok üzüyor.Çünkü onu temizlemek, düzeltmek o kadar çok emek istiyor ki yoruluyorum.

RÖPORTAJ - GÜLDEN AVUÇ - BUGÜN GAZETESİ