Hakan Albayrak ile Erdoğan arasındaki buzlar eridi mi?

Hakan Albayrak ile Erdoğan arasındaki buzlar eridi mi?
Güncelleme:

Diriliş Postası Yayın Yönetmeni Hakan Albayrak, Esra Elönü’ye verdiği röportajda Ak Parti ve Erdoğan’la olan gelgitli ilişkisine açıklık getirdi.

-Tayyip Erdoğan’la barıştınız mı?

- Ahbaplar kavga edip barışır. Tayyip Erdoğan’la ilişkimiz ahbaplık ilişkisi değil ki. Lider-taraftar ilişkisi. Biraz da büyük ağabey-küçük kardeş ilişkisi. Yoldaşlığımız, dava arkadaşlığımız bu çerçevede. Eyüp Gökhan’la kavga edersek barışırız. Tayyip Erdoğan’ı eleştirirsem o bana kızar, o bana kızdığı için onun bazı yakınları bana ve arkadaş çevreme yüklenir, sonra Tayyip Erdoğan’ın kızgınlığı geçer ve yüklenme ekibi de homurdana homurdana geri çekilir. Mekanizma böyle işliyor. Tayyip Erdoğan’ı candan seviyorum ve onu bize bahşettiği için Rahman’a daima şükrediyorum. O da bunu biliyor ve Hakan kardeşini seviyor. Gerisini boşver.

- Niye bu kadar korkağız? Mesela camia tetikçilerini,  meydanda değil sadece ‘nargile dumanı’ altında eleştirebiliyoruz. Niye?
- Ben nargile içmiyorum ve ne diyorsam meydana çıkıp diyorum. Buna imkânı olan herkes böyle yapsa iyi olur. Dediğin kimseler çok tehlikeli, çünkü camianın mücadelesini yozlaştırıyorlar. STV, Ulusal TV tipleri gibi hareket ediyorlar. 28 Şubat medyası gibi insanların mahremine giriyorlar, pornografik diyebileceğimiz yayınlar yapıyorlar. Hak ve adaleti gözetmiyorlar. Belden aşağı vurmayı marifet bellemişler. Erdoğan’ı, AK Parti hareketini bunların temsil ediyor gibi görünmesi kabul edilir şey değil.

- Berat Albayrak, ekonomiden sorumlu bakan olursa ne yapacaksın?
- Ekonomiyi daha iyi yerlere taşıması için dua edeceğim. Daha ne yapayım?

- İyilerin duasıyla ayakta duran Erdoğan’ın Yiğit Bulut veya Cem Küçük tarafından korunmaya ihtiyacı var mı?
- Onlar tarafından korunmamaya ihtiyacı var. Hem de çok.

- Mahallende mahalle baskısı yaşadın mı?
- Yaşadımsa yaşadım. İleri!

- Gazetende yazarlara sansür uyguladığını iddia edenler var. Senin gazetende Ahmet Davutoğlu eleştirilemiyormuş, doğru mu?
- Vallahi ben eleştiriyorum. Bir arkadaşımızın yazısını, Davutoğlu’yla Paralelciler arasında paralellik kurduğu için gazeteye koymadığım doğru ama. Başka bir arkadaşımızın yazısını da Erdoğan’sız AK Parti söylemi yüzünden sansür ettim. Sansürlediğim başka yazılar da var. Benim de yazdığım gazetelerde sansürlenen yazılarım oldu.