Hakan Albayrak'tan Derin Tarih için kampanya

Hakan Albayrak'tan Derin Tarih için kampanya
Güncelleme:

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen Karar gazetesi yazarı Hakan Albayrak, Atatürk’e hakaret eden Derin Tarih Dergisi’ne ve Süleyman Yeşilyurt’a sahip çıktı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen Karar gazetesi yazarı Hakan Albayrak, Atatürk’e hakaret eden Derin Tarih Dergisi’ne ve Süleyman Yeşilyurt’a sahip çıktı.

Atatürk’ün 75. ölüm yıl dönümünde tepki çeken “Olmasaydı da olurduk” ilanını Sancaktar Dergisi imzasıyla kendisinin verdiğini açıklayan Hakan Albayrak bugünkü “Bu işte bir terslik yok mu?” başlıklı yazısında, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" gerekçeleriyle tutuklanan Süleyman Yeşilyurt’un tutukluluğunu eleştirdi.

“BİR TERSLİK YOK MU BU İŞTE?”

Hakan Albayrak, “Süleyman Yeşilyurt, 2001 senesinde ‘Atatürk’ün Gönül Galerisi’ diye bir kitap çıkardı. Yıllar geldi, yıllar geçti. Tam 16 yıl. Yeşilyurt, gazete haberlerine konu olan o iddialarından birisini geçen hafta TV Net’teki Derin Tarih programında tekrar etti. Gelgelelim bu sefer yargı harekete geçti ve Süleyman Yeşilyurt yekten tutuklandı! Bir terslik yok mu bu işte? Yeşilyurt’un iddiası suç unsuru içeriyorsa, yargı bunun gereğini yapmak için niye 16 yıl bekledi?” diye yazdı.

“Demek ki hangi kanunun nerede nasıl uygulanacağını Twitter trendleri ve gazete manşetleri tayin edebiliyor” diyen Albayrak şöyle devam etti:

“Daha evvel de yazdım: Yeşilyurt’un yaptığını çirkin buluyorum ama böyle meselelerde maşeri vicdanın yaptırım gücüyle yetinilmeyip kanuni takibata tevessül edilmesi makul değil.”


“DERİN TARİH DERGİSİYLE DAYANIŞMAYA GİRELİM”

Atatürk’e hakaret eden Derin Tarih dergisine karşı başlatılan boykot kampanyasına karşı çıkan ve dergiyi raflarından kaldıran Remzi Kitabevi ve D&R da tepki gösteren dergiyle dayanışma çağrısını da şöyle yaptı:

“Öyleyse biz de bu kitabevlerini boykot edelim. Ve Derin Tarih dergisiyle dayanışmaya girelim. Ben evvelki gün Derin Tarih dergisine abone oldum. Maddî imkânınız müsaitse siz de olun derim.

Yıllık abone bedeli 118 lira. Üstelik geçmiş sayılardan 10 adet de hediye ediyorlar.”