Hangi medya grup başkanı TBMM basın locasında uyarı aldı ?

Hangi medya grup başkanı TBMM basın locasında uyarı aldı ?
Güncelleme:

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'nda, mazbatasını aldıktan sonra ant içerek görevine başlaması sırasında TBMM Basın Locası'nda alkış tartışması yaşandı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından 2013'te el konan Çukurova Medya Grubu'nun başına getirilen Cengiz Özdemir TBMM Basın Locası'nda tartışmaya yol açtı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile usul tartışmasına giren ve TBMM İçtüzüğü'nü fırlatarak Genel Kurul'u terk eden CHP'lileri yuhaladığı belirtilen Özdemir, gazeteciler tarafından uyarıldı. Özdemir ise, Basın Locası'nda "CHP'lileri yuhalamadığını, seçilmiş Cumhurbaşkanı'nı alkışladığını" söyledi.

MUHABİRLERDEN ÖZDEMİR'E UYARI

TBMM Basın Locası'nda, Sky-Akşam grubunun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla tanınan işadamı Ethem Sancak tarafından satın alınmasının ardından kurulan Türk Medya Grubu'nun başına getirilen Cengiz Özdemir tartışması yaşandı.

TBMM Genel Kurulu çalışmalarının gazeteciler tarafından izlendiği ve herhangi bir tepki gösterilmediği bir çalışma alanı olan TBMM Basın Locası'nda "yuhalama, alkış" tartışması çıktı.
Türk Medya Grubu Başkanı Özdemir, TBMM Başkanı Çiçek ile tartışan ve TBMM İçtüzüğü'nü fırlatarak Genel Kurul salonunu terk eden CHP'lileri "Saygısızlık" diyerek yuhaladı. Bu tavır üzerine bazı parlamento muhabirleri, Özdemir'i, "Burada sadece TBMM çalışmaları izlenir, alkış, yuhalama yapılmaz" diyerek uyardılar. Özdemir, kendisini uyaran gazetecilere tepki gösterdi.

SEÇİLMİŞ CUMHURBAŞKANINI ALKIŞLADIM

Özdemir, daha sonra T24'e yaptığı açıklamada, CHP'lileri yuhalamadığını savunarak, "Ben halkın seçtiği Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nı alkışladım. TBMM Basın Locası'ndaki aktif olmayan gazeteciler beni uyardılar. Ben de, orada seçilenin bir Cumhurbaşkanı olduğunu, her kim seçilirse alkışlayacağımı söyledim" dedi.

Olayın bazı internet sitelerine haber olarak düşmesinin ardından, Özdemir'i uyaran gazeteci Ünsal Ünlü, . Bugün yazmıştım "meslek hayatımda ilk kez birini (basın locasında kimseyi alkışlayamazsınız) şeklinde uyardım" diyerek, facebook sayfasından tepkilerini dile getirdi.

Ünlü'nün olaya ilişkin açıklaması  şöyle

Sevgili dostlar.

Bugün yazmıştım "meslek hayatımda ilk kez birini (basın locasında kimseyi alkışlayamazsınız) şeklinde uyardım" diye. Uyardığım kişi Türk Medya (Akşam, Sky 360) Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Özdemir'di. Kendisi olaya ilişkin bir açıklama yapmış, ben de söz hakkımı kullandım.
"Sayın t24 yetkilisi,
Cengiz Özdemir'i basın locasında alkışladığı için uyaran gazeteci benim."Aktif gazetecilik" ten kastı merkez medyada yer almamaksa haklıdır. Ama 15 yıl boyunca NTV ve Habertürk TV'leri adına Parlamento Muhabirliği yaptım. Kendisini uyaran diğer kişi de mesleğimin yüz akı isimlerinden Türey Köse'dir. Parlamento Muhabirliği'ndeki kıdemi Sayın Özdemir'in hayaline sığmayacak kadar uzundur.
TBMM kuralları basın locasında nasıl davranılacağını belirler ama ona gelene kadar evrensel gazetecilik kuralları basın mensuplarının objektifliğini kaybetmemeleri için hiç bir siyasi ya da ekonomik güce "alkışlayacak" ya da "yuhalayacak" kadar yakın durmamalarını emreder.
Orada alkışlanan kişinin Sayın Erdoğan ya da Sayın Kılıçdaroğlu olması bir şeyi değiştirmez, önemli olan "halka sadece gerçeği iletmek" zorunda olan gazetecinin herkesle mesafesini korumasıdır. Bu nedenle gazeteciler kimseyi alkışlamaz ya da yuhalamaz, hislerini kendilerine saklar. Elbette birileri tarafından bir yerlere getirilmemişlerse...
Saygılarımla...
Ünsal Ünlü"