Hasan Karakaya'dan BirGün'e çirkin ifadeler

Hasan Karakaya'dan BirGün'e çirkin ifadeler
Güncelleme:

Yeni Akit genel koordinatörü Hasan Karakaya bugün yayımlanan \"Meğer, ne de çok Sorospu Çocuğu varmış!\" başlıklı yazısında BirGün'ü hedef gösterdi.

Karakaya BirGün için "Kürt Alevileri'ne hitap eden ve çalışanlarının çoğu da “Marksist-Leninist” ve de “Ateist” olan Birgün gazetesinin attığı manşete ne demeli?..Dün, “9 sütuna manşet” atmışlar: “Taşeron görevde” Taşeron kim?.. Elbette AKP(!) Evet, evet; Birgün’e göre; “Sırtını NATO’ya dayayıp, Rus savaş uçağını düşüren AKP! 'Bazen, böyle; 'Bizden yana değil de domuzdan yana' olanları görünce, Neyzen Tevfik geliyor aklıma!.. Şu hâle bakın; Adamlar, “Pravda” gibi manşet atıp, Rus Devlet Başkanı Putin’in,Türkiye’yi kasteden “Terör destekçileri sırtımızdan bıçakladı” sözünü 2. manşet yapmışlar iyi mi?.. İşte biz, bu adamlarla, maalesef aynı ülkede yaşıyor, aynı havayı teneffüs ediyoruz!.." ifadelerini kullandı.

Karakaya Rusya yanlısı tweet atmakla suçladığı kişiler için ise ‘Gezi zekalı’ ve ‘Türkiye düşmanı’ ifadelerini kullandı. Hakaretlerden geçilmeyen yazısında küfürlerini neyzen ve şair Neyzen Tevfik’e dayandıran Karakaya "Ben Neyzen Tevfik olsaydım, çıkardım Taksim Meydanı’na; alırdım elime 'bazı televizyonları, bazı gazeteleri ve bazı klavye kahramanları”nı, hançerem yırtılırcasına bağırırdım; 'Sorospu çocuklarıııı!' Herhalde, hepsi dönüp, bakardı!.. Ben de derdim ki; 'Amma da çokmuşsunuz!'" dedi.