"Şemdinli kuşatıldı" iddiası ortalığı karıştırdı

"Şemdinli kuşatıldı" iddiası ortalığı karıştırdı
Güncelleme:

Hakkari Şemdinli'nin PKK'lılar tarafından kuşatıldığı iddiasını TVNet kanalı canlı yayınında dile getiren gazeteci Ferhat Ünlü, istifa ettiğini duyurdu...

Hakkari Şemdinli'nin PKK'lılar tarafından kuşatıldığı iddiasını TVNet kanalı canlı yayınında dile getiren gazeteci Ferhat Ünlü, istifa ettiğini duyurdu.

İddia sosyal medyada büyük tartışma yarattı. Hükümete yakın medyada yer alan iddialara göre 2800 PKK militanı Şemdinli'yi kuşatmak üzere harekete geçtiği..

Bu iddia üzerine AKP'li Şamil Tayyar, "Milli Savunma Bakanımızla konuştum,Şemdinli'nin kuşatıldığı iddiasının doğru olmadığını, her türlü duruma karşı tedbirli olduklarını söyledi" diye tweet attı.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen de "Şemdinli haberinin doğruluğundan daha önemlisi hükümete yakın bir gazetenin yayın yönetmeninin bu konularda yazdıklarının ciddiyeti" ifadelerini paylaştı.

FERHAT ÜNLÜ İSTİFA ETTİ

Şemdinli iddiasını Haber Analiz programında dile getiren Sabah gazetesi yazarı Ferhat Ünlü ise programın ardından bilginin yanlış olduğu gerekçesiyle TVNet'ten istifa ettiğini açıkladı. Ünlü Twitter'dan şunları yazdı:

"Yayındaydım. Kendi haber kaynaklarımla şimdi görüştüm. Sadece 150 kişilik YPS grubu var. Şemdinli'de bu küçük gruba operasyon yapılıyor. Duyuru: Bugünkü Haber Analiz'de Şemdinli konusunda rejiden yanlış yönlendirildim. Haber Analiz'i bırakıyorum. TV NET ailesine teşekkürler. Okurlarım ve izleyicilerim az önce aldığım bu ayrılış kararını, bugünkü olayın samimi ve somut bir özrü olarak kabul etsinler."

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği, bazı basın kuruluşlarında terör örgütü PKK'nın Şemdinli'de 'işgal girişiminde bulunduğu' yönündeki haberler üzerine bir açıklama yaparak, söz konusu iddianın tamamen asılsız olduğunu açıkladı.

Hakkari Valiliiği'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "19.08.2016 tarihinde çeşitli görsel ve yazılı basın yayın organlarında yer alan İlimiz Şemdinli İlçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca işgal girişimi olduğuna dair çıkan haberler gerçeği yansıtmayıp, tamamen asılsızdır" denildi.