Havacılıkta yeni bir kariyer: Uçuş Dispeçerliği

Havacılıkta yeni bir kariyer: Uçuş Dispeçerliği
Güncelleme:

Türkiye’nin ilk Uçuş Harekât Yöneticiliği programı Kapadokya Meslek Yüksekokulu’nun Sabiha Gökçen Havalimanı içerisindeki yerleşkesinde açıldı.

Havalimanı içerisinde yerleşkesi olan ilk ve tek yüksekokul olma unvanına sahip Kapadokya Meslek Yüksekokulu Türkiye’de bir ilke daha imza atarak Uçuş Harekât Uzmanı (Uçuş Dispeçeri) yetiştirmek için kolları sıvadı. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki yüksekokul yerleşkesinde iki yıl boyunca sürecek olan eğitime 60 kişi kabul edilecek. 

Kapadokya Tarafından Geliştirilen Program: Uçuş Harekât Yöneticiliği

Kapadokya MYO tarafından geliştirilen bu sene eğitime başlanacak “Uçuş Harekâtı Yöneticiliği”  programı, Türkiye’nin ilk uçuş dispeçeri yetiştiren yükseköğretim programı olma özelliğini taşıyor.  Program,  yabancı dil hazırlık eğitimi ve %30 İngilizce müfredatı ile havacılık sektörünün ilk okullu uçuş dispeçerlerini yetiştirecek.

Uçuş Harekât Uzmanı (Uçuş Dispeçeri) Kimdir?

Uçuş harekât Uzmanı (uçuş dispeçeri), uçuş harekâtını planlayan, uygulayan, uçuşu takip ve kontrol eden, sorumlu pilotun talebi veya gerekli durumlarda uçuş ekibini bilgilendiren, uçuş akışını izleyen, acil durum bilgilerinin gerekli birimlere iletilmesini sağlayan, sivil havacılık tarafından onaylanmış geçerli lisansa sahip nitelikli personeldir.

İşsiz Kalınmayacak Ön lisans Programı

Uçuş Harekât Yöneticiliği (Uçuş Dispeçerliği) programından mezun olan öğrenciler, hava aracı ile tarifeli veya tarifesiz seferler yapan; yolcu, yük, posta taşıyan; ticari hava taşımacılığı faaliyetlerinde bulunan tüm şirketlerde iş bulabilmektedirler. 

Uçuş Harekat Yöneticiliği (Uçuş Dispeçerliği) programı ile ilgilenen adaylar www.kapadokya.edu.tr adresinden ayrıntılı bilgiye ulaşabilirler.