Havuz medyası Sabah'ın, sosyal medyada alay konusu olan \"Ette Paralel Vurgun\" haberini, Zaman gazetesi Ti'ye aldı...

Havuz medyası Sabah'ın, sosyal medyada alay konusu olan \"Ette Paralel Vurgun\" haberini, Zaman gazetesi Ti'ye aldı...
Güncelleme:

Havuz medyası Sabah'ın, sosyal medyada alay konusu olan \"Ette Paralel Vurgun\" haberini, Zaman gazetesi Ti'ye aldı...

ZAMAN, SABAH'I ÇOK FENA Tİ'YE ALDI

Havuz medyası Sabah'ın, sosyal medyada alay konusu olan "Ette Paralel Vurgun" haberini, Zaman gazetesi Ti'ye aldı...

Sabah gazetesinin dünkü "Ette paralel vurgun" haberi sosyal medyada alay konusu oldu. Zaman gazetesi, Sabah'ın dünkü iddialarını "Paralel Yapı Tekeden Süt Çıkarmış" başlığıyla yayınladığı haberle Ti'ye aldı.

İşte Zaman'ın o haberi...

BU BİR PARALEL HABERDİR...
Paralel yapı tekeden süt çıkarmış!

Dün Sabah’ta yer alan “Ette paralel vurgun” haberinin ardından, yeni gelişmeler yaşandı.

Betül Alakent imzalı haberde, “Çiftçiyi sahte raporla kandırarak elindeki hayvanlara el koyan paralel yapı, inekleri dana olarak gösterdi” denilmişti.

Haber merkezimize ulaşan yeni bilgilere göre, ‘paralel yapı’nın hayvancılık sektöründe akıl almaz bir paya sahip olduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, Anadolu’da binlerce celep, kabzımal, çoban ve kasap paralel yapı için çalışıyor. Gerektiğinde bir gecede ülke genelindeki et sevkiyatını durdurabilecek güce sahip olan bu yapı, et fiyatlarında spekülasyon yaparak kaos çıkarabiliyor.

Kaynaklar, geçtiğimiz yıllarda yaşanan canlı hayvan kıtlığı ve sonrasında yaşanan et ithalatının arkasında ‘paralel yapı’nın olduğunu ifade ediyor.

Hatırlanacağı üzere, 2010 ve 2011 yıllarında ülkemizdeki büyükbaş hayvan sıkıntısı ve kırmızı etin yüksek fiyatı nedeniyle Tarım Bakanlığı yurtdışından angus ithal etmiş, ancak anguslar et fiyatlarını değiştirememiş, ayrıca vatandaşların, ithal et yemeyeceklerini açık bir şekilde dile getirmelerine rağmen angusların getirilmesine devam edilmişti.

Geçtiğimiz yıllarda, Kurban bayramlarında sokaklarda aşırı miktarda kaçak dana vakasının yaşanmasının da ‘paralel yapı’nın işi olduğu belirtiliyor.

"PARALEL KASAPLAR BİRLİĞİ" HÜKÜMETİ DÜŞÜRMEYİ PLANLAMIŞ

Bayram günlerinde danaları bilerek sokağa salan ‘Paralel Kasaplar Birliği’ üyeleri, sokaklarda kaos çıkararak hükümeti düşürmeyi planlamış. Önceden şehir içinde koşma, trafiği felç etme, adam yaralama ve zabıtaya direnme eğitimi verilen danalar, güvenlik birimlerini uzun süre uğraştırarak devletin güvenliğini zaafa uğratmıştı.

PARALEL YAPININ BİR ÇİFTLİĞİ VAR, ÇİFTLİĞİNDE...

Öte yandan ‘paralel yapı’nın sadece büyükbaş değil, küçükbaş hayvan sektöründe de etkili olduğu belirtiliyor. Haber merkezimize ulaşan bilgilere göre ‘paralel yapı’ya bağlı Çobanlar, Celepler ve Kasaplar Birliği (ÇCKB) tekelerden süt çıkararak, son yıllarda özellikle sosyete arasında yaygınlık kazanan ve fiyatı sürekli artan keçi sütünde büyük vurgun yaptı.

Uzmanların belirttiğine göre yoğunluk derecesi ve besin değeri hayli düşük olan teke sütü, keçi sütüne karıştırılarak büyük marketlere pazarlandı. Bunun yanı sıra ÇCKB üyeleri, oğlakları çebiç, çebiçleri teke, tekeleri de erkeç gibi göstererek, canlı hayvan sektöründe dengeleri değiştirdi.

PARALEL YAPI EL ATTI, KEÇİLER BUNALIMA GİRDİ

Sürülerde büyük huzursuzluk yaratan bu kirli plan sonrasında, ülke genelinde yüz binlerce keçi bunalıma girip sonrasında yok pahasına kasaplara satıldı. Yaşanan bütün bu gelişmelerden sonra, Anadolu’da on binlerce çoban mağdur oldu.

KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ İSYANDA: PARALEL YAPI NEFES ALDIRMIYOR

Haber merkezimizi arayan sürü sahipleri ve keçi yetiştiricileri, ‘paralel yapı’nın kendilerine nefes aldırmadığını, özellikle tekelerden çıkarılan sütün ucuz fiyata pazarlanarak kendilerinin çok büyük zarara uğratıldığını, paralel yapıya bağlı ÇCKB’nin bu suretle devlete çok büyük zarar verdiğini ifade etti.

KEÇİ ÜZERİNDEN HÜKÜMETİ DÜŞÜRME PLANI

Sürü sahipleri, böyle giderse çok kısa süre içerisinde ülkede keçi yetiştiriciliğinin darboğaza gireceğini, yurtdışından keçi ithal etmek zorunda kalınacağını ve bundan ülke ekonomisinin zarar göreceğini, bütün bunların ardında, ekonomiyi zaaf içinde göstererek hükümeti düşürmek ve devleti ele geçirmek amacının yattığını dile getirdiler.

Koyun Yetiştiricileri Birliği ise daha korkunç bir planı deşifre etti. Buna göre, geçtiğimiz yıllarda Anadolu’nun farklı şehirlerinde yaşanan koyun intiharlarının ardında da paralel yapı var.

PARALEL YAPININ HAYVANLARDAN SORUMLU ABİLERİ

Gelen bilgilere göre, ülkede kaos çıkarmak isteyen paralel yapının hayvanlardan sorumlu abileri, koyun sürülerine haşhaş yedirerek onların melekelerini yitirmesine sebep olmakta, sonrasında da koyunları uçuruma sürmektedir.

ÇCKB, bir yandan bu tür olayları planlayarak ülkede koyun nüfusunun hızla azalmasını sağlamakta, bir yandan korku ve panik oluşturmakta, bir yandan da sahip olduğu medya gücü sayesinde bu haberleri abartarak ülkede kaos varmış izlenimi yaratmaktadır.

Uzmanlar, normalde koyunlardan böyle eylemler beklenmeyeceğini, onların sıra dışı davranışlar sergilemek gibi bir eylemselliğinin olamayacağını ve güdülmekten zevk alan bir hayvan türü olduğunu, fakat dış etkenler sebebiyle toplu intihar gibi eylemlere kalkışabileceklerini ifade ediyor.

Hayvanlar alemindeki ‘gizli’ yapılanma

Adını vermek istemeyen ve paralel yapının tehditlerinden korktuğunu belirten bir hayvan yetiştiricisinin verdiği bilgiler ise korkunç bir gerçeği daha ortaya koyuyor.

Buna göre, son yıllarda domuz ve ayıların şehir merkezlerine inmesinin ardında da paralel yapıya bağlı Yaban Hayvanlarını Kullanma Birimi (YHKB) var. Halkta korku, panik ve umutsuzluk oluşturmayı ve devletin güvenlik birimlerine olan güveni sarsmayı amaçlayan YHKB, kırsaldaki domuz, ayı ve benzeri hayvanları gizlice getirip şehir merkezlerine salıyor.

Paralel medya da bunları görüntüleyip abartılı haberlerle yansıtıyor. Böylece, devlet zaaf içinde gösterilerek, başta cumhurbaşkanı ve başbakan olmak üzere bakanlar kurulu üyeleri yıpratılıyor. Bununla da yetinmeyen YHKB üyeleri, kırsaldaki yabani hayvanları hızla kısırlaştırıyor. Hayvanların cinsel hayatına müdahale ederek en tabii haklarını ellerinden alan YHKB, bir insanlık suçuna da imza atıyor. Böylece birçok hayvan soyunun yok olmasını amaçlayan paralel yapı, doğal hayatın dengesini bozmayı amaçlıyor.

Anlaşılır sebeplerle adını vermek istemeyen bir zooloji profesörü, dün Sabah gazetesinde yer alan haberin, paralel yapının hayvan sektöründe yaptığı büyük vurgun ve tehlikeli oyunun çok küçük bir bölümünü (devede kulak) oluşturduğunu belirterek, eğer devletimiz tedbir almaz ve bu yapıyı çökertmezse, yakın gelecekte ülkemizde canlı türlerinin hızla yok olacağını ve insanlığın büyük tehlikelere maruz kalacağını belirtti.

Prof. D.A., paralel yapının danaları inek, inekleri düve, düveleri buzağı, buzağıları kuzu, kuzuları oğlak, oğlakları çebiç, çebiçleri toklu, tokluları koç, koçları erkeç, erkeçleri teke, tekeleri dana, danaları da tekrar inek göstererek hem halkın akıl sağlığıyla oynadığını hem de devleti ve hükümeti zaaf içinde göstererek toplumda kaos oluşturmayı amaçladığını söyledi.