Hayati Yazıcı'nın bakanlıktan alınmasındaki büyük sır ?

Hayati Yazıcı'nın bakanlıktan alınmasındaki büyük sır ?
Güncelleme:

İsviçre’den Reza Zarrab’ın, Bodrum’daki teknesinin kaptanı tarafından “Gümrük Vergisi ödenmeden” getirilen, 700 bin liralık saatin, bir bakanın ayağını kaydırdığı söyleniyor.

Ayağı kaydırıldığı belirtilen Bakan; Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı… 
 

Haklı olarak “Saatle Yazıcı’nın ne ilgisi var?” diye soracaksınız.

Sözcü'nün haberine göre, İsviçre’den getirilen 700 bin liralık Patec Philippe saatin, gümrük vergisi ödenmeden Türkiye’ye sokulduğu daha önce yazılmışdı.

Bu konudaki baskılar yoğunlaşınca, Bakan Yazıcı olayı Teftiş Kurulu’na intikal ettirdiğini ve bu konuda soruşturma yapması için bir müfettişin görevlendirildiğini açıklamıştı.

Olayı araştıran ve ilgili kişilerin (Eski Bakan Zafer Çağlayan dahil) ifadesine de başvurduğu belirtilen müfettiş, 700 bin liralık saatin, gümrük vergisi ödenmeden Türkiye’ye sokulduğunu tespit etti.

BAKAN DEĞİŞTİRİLDİ

Gümrük Müfettişi’nin bu tespiti, cezalı gümrük vergisi alınması anlamına geliyordu.

Bakan Yazıcı, 700 bin liralık saatin gümrük vergisinin ödenip ödenmediği hususunun araştırılması için Teftiş Kurulu aracılığıyla bir müfettiş görevlendirmeseydi, gümrük müfettişleri araştırma yapamayacaktı.

Saatin gümrük vergisinin ödenmediğine dair bu tespit, yakında ele alınması beklenen fezlekelerin görüşülmesinde de kanıtlayıcı bir belge olarak gündeme gelebilecek.

Ankara’daki konuşmalara göre, birileri bu olaya çok bozuldu. Sonunda da olanlar oldu ve Gümrük Ticaret Bakanı’nın ayağı, saate bastığı için kaydırıldı. Saate basmasaymış, şu anda bakanlık koltuğunda oturuyor olacakmış!