HDP'ye yönelik Algı Operasyonu mu başladı?

HDP'ye yönelik Algı Operasyonu mu başladı?
Güncelleme:

HDP'ye yönelik Algı Operasyonu mu başladı?

HDP'ye yönelik Algı Operasyonu mu başladı?
Taraf'ın haberine göre AKP'nin geçtiğimiz hafta deşifre olan HDP'ye algı operasyonu hayata geçirildi. AKP, söz konusu algı operasyonu çerçevesinde dindar Kürt seçmenin oylarını yeniden kazanmayı hesaplıyor.
HDP’nin barajı aşması halinde tek başına iktidar olma şansını kaybedecek olan AKP, HDP’ye kaçan oylarını toplamak için “dindar Kürt seçmeni” hedef almaya başladı. Bu çevrede son olarak HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın, “domuz pastırmalı sandviç yerken” görüldüğüne yönelik haber yapılması AKP’lileri bile güldürdü.

Taraf’ın geçen hafta gündeme getirdiği AKP’nin HDP’ye yönelik yeni algı operasyonu planı hayata geçirildi. Kürt seçmenin oylarını HDP’ye kaptıran AKP, HDP’yi barajın altına çekmek için bir dizi algı operasyonu için hazırlık yapmıştı.

Söz konusu algı operasyonu çerçevesinde dindar Kürt seçmenin oylarını yeniden kazanmayı hedefleyen AKP, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş başta olmak üzere HDP’nin “dinsiz” olduğuna yönelik söylemlere ağırlık verme kararı almıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere AKP’nin önde gelen tüm yöneticileri son dönemde yaptıkları açıklamalarda HDP’lilerin “dinsiz” olduğuna yönelik iddialara ağırlık vermeye başladı. Hükümete yakın medya kuruluşlarında da bu iddialara destekleyecek haberlere yer verildi.

Ethem Sancak’ın sahibi olduğu Akşam Gazetesi ise bu konudaki algı operasyonuna domuzlu pastırma ile destek vermesi dikkat çekti. Gazetenin dünkü sayısında manşetten verilen haberde, Demirtaş’ın Almanya‘da “domuzlu pastırmadan” yapılan sandviç yerken görüldüğü öne sürüldü.

Taraf