Hidayet Karaca’nın tutukluluğuna yapılan itiraz yine reddedildi

Hidayet Karaca’nın tutukluluğuna yapılan itiraz yine reddedildi
Güncelleme:

Hidayet Karaca’nın tutukluluğuna yapılan itiraz yine reddedildi

Hâkim, yasadışı kayda sarıldı, hukuksuz tutuklama sürüyor

Özgür basına darbe operasyonunda hiçbir somut delil gösterilmeden hapse konulan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın tutukluluğuna yapılan itiraz yine reddedildi.

Tahliye talebini kabul etmeyen 3. Sulh Ceza Hakimi İslam Çiçek, yasa dışı yollardan elde edilen ve Karaca’nın avukatları tarafından içeriği yalanlanan yasa dışı ses kaydını ‘somut delil’ olarak kabul etti. Karara tepki gösteren avukat Fikret Duran, siyasi iradenin Karaca’nın tutuklu kalmasını istediğini belirterek, Çiçek’i HSYK’ya şikayet edeceklerini açıkladı.

49 gündür tutuklu bulunan Hidayet Karaca’nın avukatları, 3. Sulh Ceza Hakimliği’ne tahliye talebinde bulunmuştu. Ancak kararı değerlendiren Çiçek, ret cevabı verdi. Buna gerekçe olarak da ‘delillerin toplanmamış olması’ gibi şablon ifadeler kullandı. Çiçek’in ayrıca dosyaya hukuksuz bir şekilde sokulan ve kaynağı belirsiz ses kaydını da somut delil kabul etmesi dikkat çekti. Karaca hakkında tutuklama kararı veren hâkim Bekir Altun da bu tapeyi dayanak göstermişti. Ancak bu hukuksuz ses kaydının kim tarafından nasıl oluşturulduğu bilinmiyor.

Ret talebine, Karaca’nın avukatı Fikret Duran ise tepki gösterdi. Duran şu ifadeleri kullandı: “Bu dava, siyasi bir davadır. Ortada Hidayet Karaca’nın tutuklu kalması için hiçbir delil yok. Ancak siyasi irade Karaca’nın tutuklu kalmasını istiyor. Hakimler de böyle yasa dışı elde edilen şeylere dayanarak tutukluluğa devam etmek zorunda kalıyor. Bu kararı veren hakimi HSYK’ya şikayet edeceğiz.”