\"Hoca kafayı yemiş\" sözü canlı yayına yansıyınca..

\"Hoca kafayı yemiş\" sözü canlı yayına yansıyınca..
Güncelleme:

\"Hoca kafayı yemiş\" sözü canlı yayına yansıyınca..

O sözler canlı yayına yansıyınca..Özer Sencar AKP'nin Oy Oranını Açıkladı!

CNN TÜRK ekranlarında yayınlanan 'Mirgün Cabas ile Her Şey' programına katılan GENAR Başkanı İhsan Aktaş'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın popülaritesinin azaldığını savunan MetroPoll Araştırma Şirketi Başkanı Özer Sencar için sarf ettiği "hoca kafayı yemiş" sözleri canlı yayına yansıdı. Bir süre sonra yayına yansıyan sözlerinden dolayı tepkiler geldiğini belirten program moderatörü Mirgün Cabas, Aktaş'tan özür dilemesini istedi. Ancak GENAR Başkanı İhsan Aktaş, kimseye hakaret etmediğini belirterek özür dilemedi.

MetroPoll Araştırma Şirketi Başkanı Özer Sencar, Mirgün Cabas ile Her Şey programına katılarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.
CNN Türk'te Mirgün Cabas'ın hazırlayıp sunduğu 'Her Şey'de son anket rakamları masaya yatırıldı. Metropoll Araştırma Başkanı Özer Sencar, GENAR Başkanı İhsan Aktaş ve KONSENSÜS Başkanı Murat Sarı son kamuoyu araştırmalarını masaya yatırdı.

ÖZER SENCAR: AKP OYLARI 7 AYDA 8 PUAN DÜŞTÜ

Metropoll Araştırma Başkanı Özer Sencar, Mart ayının başında yaptıkları araştırmaya göre AKP'nin oy oranının yüzde 41.8'e düştüğünü, AKP'nin Ekim 2014'te yüzde 50'lerde olan oy oranının son 6-7 ayda 8 puan azaldığını söyledi.

 

AKP'DEN KAÇAN OYLARIN ÇOĞU MHP'YE GİDİYOR

Özer Sencar, AKP'den kaçan oyların yüzde 4.5 kadarının MHP'ye gittiğini, bir kısım dindar Kürt seçmenin HDP'ye kaydığını ve bir bölümünün de BBP ve SP'ye kaydığını söyledi.


AKP'NİN HÜKÜMET KURMASI ZOR

HDP'nin oy oranının yüzde 9.8 civarında olduğunu belirten Metropoll Başkanı Sencar, "HDP barajı geçerse AKP 276 milletvekili çıkartamaz. HDP barajı geçmezse 276'yı bulur ancak Anayasa'yı değiştirecek 330 milletvekilini bulması mümkün değil. Yani, HDP barajı geçse de geçmese de AKP ek başına anayasa değişikliği yapacak çoğunluğu bulamaz" dedi.

GENAR BAŞKANI'NI KIZDIRAN SÖZ

Buldukları bu sonuçların Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AKP yetkililerinin de önünde olduğunu söyleyen Özer Sencar'ın "Ben öyle düşünüyorum ki bu sonuçlar İhsan Bey'in araştırmalarında da çıkmıştır" demesi üzerine AKP'nin oy oranının yüzde 48'ler civarında olduğunu açıklayan  GENAR Başkanı İhsan Aktaş tepki gösterdi.

Aktaş, Özer Sencar'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerin öncesinde de 'İhsanoğlu oylarını artırıyor, geliyor' dedi, Ama sonucu hepimiz gördük" demesi üzerine Sencar, "10 Ağustos'tan önce siz Erdoğan'ın yüzde 58 oy alacağını söylediniz, bir yüzde 50.5 olarka açıkladık. Yorumu izleyicilere bırakıyorum" dedi.

'HOCA KAFAYI YEMİŞ' DEDİ SONRA İNKAR ETTİ

Özer Sencar'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişisel oy oranının yüzde 52'den yüzde 42'lere düştüğünü açıklaması üzerine AKP'nin anketçisi İhsan Aktaş'ın ağzından "Hoca kafayı yemiş" sözleri döküldü. Mirgün Cabas'ın farketmediği bu sözler hakkında izleyicilerden gelen tepkiler üzerine Aktaş'tan özür dilemesini istedi ancak GENAR Başkanı Aktaş 'Ben kimseye saygısız bir söz söylemedim' diyerek özür dilemedi.(hürriyet.com.tr-aktifhaber.com.tr)

VİDEO İZLE