Fatih Altaylı'dan FETÖ ile ve darbe ile ilgili bomba açıklamalar

Fatih Altaylı'dan FETÖ ile ve darbe ile ilgili bomba açıklamalar
Güncelleme:

Fatih Altaylı, Alev Gürsoy Ciminli'nin sorularını cevaplandırdı. FETÖ ve darbe ekseninde Altaylı'nın verdiği cevaplar arasında en dikkat çekeni ise cemaatin kendisini tutuklatmak için yaptığı girişimlerdi.

İlk röportajımızı 17/25 Aralık sürecinde internete düşen tapelerinin ardından yapmıştık, ilk bana konuşmuş ve tüm gerçekleri cesurca haykırmış, yaşadıklarını lafı eveleyip, gevelemeden anlatmıştı.

İkinci röportajımızı ise 15 Temmuz sürecinin ardından yaptık. Neden Fatih Altaylı derseniz, hemen cevabını vereyim. Yıllarca yazılarını okuduk. Ben kendisinin eski adı ile Hizmet Hareketi ya da Gülen Cemaati, şimdiki adı ile FETÖ’ye dair tek bir övgü, tek bir yıkama yağlama yapan yazılarını ya da ‘Hocaefendi’ dediğini ne okudum ne de televizyon programlarında gördüm. Bilakis kendisi her zaman cemaatler ve tarikatlere karşı siper almış, tehlikeyi öngörmüş ve o nedenle de çoğu zaman hedef olmuştu. Şimdi bana yasaklı olan, siyaset yazamayan ve hala gazetesinde durup spor yazmaya mahkum olan Altaylı’ya mı bu övgüler diye soracaksınız! Beni eleştireceksiniz. Evet işte o Fatih Altaylı’ya tüm bu övgülerim. Hak ediyor. Ne yani, yazar gibi görünüp yazmayan, ona 'istifa et' derken kendileri koltuklarında kovulmamak için her yolu seçen onca meslektaşımız dururken bir tek Altaylı mı günah keçisi? Merak etmeyin bu soruyu ona sordum. Neden istifa etmiyorsunuz dedim. Onu en çok kızdıran soru bu. Bu soruya neden kızdığını da röportajın içerisinde okuyacaksınız ve neden hala o gazetede olduğunu da.

Fatih Altaylı ile 15 Temmuz’dan tutun operasyonlara, medyaya ve futboldaki FETÖ yapılanmasına kadar her konuyu konuştuk. Şimdi bana susmak size de bu güzel röportajı okumak yaraşır. Her zaman güneşli güzel günler diyerek sözlerimi noktalıyordum. Bu kez sizi sevgili meslektaşım Fatih Altaylı’nın meslektaşlarına söylediği sözle uğurluyorum. Karamsarlığa kapılmayın, bu da geçer YA HU! Sevgiyle kalın…

 “KİMSEDEN DEĞİL, YAŞAYARAK ÖĞRENDİM”
Öncelikle Türkiye’nin iki aydır sabah akşam konuştuğu 15 Temmuz gecesiyle başlayalım. Öyle bir geceyi yaşayacağımız ya da olası bir darbe hiç aklınıza gelir miydi? Kimi enişteden, kimi haladan, kimi hanımdan öğrenmiş askeri bir kalkışma olduğunu… Siz ilk nerden öğrendiniz ayrıca o gece neredeydiniz ve olayı takip etmeye başladığınız andan itibaren neler hissettiniz, ne düşündünüz?
Vallahi kimseden öğrenmedim. Yaşayarak öğrendim. O gün Cenevre’den İstanbul’a geliyordum. Uçak piste indi, telefonumu açtım birden mesaj yağmaya başladı. Başta eşim olmak üzere tüm tanıdıklar  “Ne oluyor” diye mesaj atmışlar. Benim dünyadan haberim yok. Hemen bir kaç telefon açtım. Köprünün tek yönü kapatılmış, Ankara’da uçaklar uçuyor. Konuyu anladım. Belli ki, bir darbe girişimi. Eşimi aradım. “Fethullahçı darbe girişimi olsa gerek” dedim. Saat 23.00 gibi attığım mesajları size gösterebilirim. “Fethullahçı darbe girişimi. Başarılı olma ihtimalleri yok. Bastırılır ama Türkiye’ye çok zarar verecekler” diye yazmışım. Bu sırada kızım yurt dışında. Merak içinde. “Fadik ne oluyor” diye mesaj atıyor. Çünkü oradaki televizyonlar darbenin başarılı olduğunu, Erdoğan’ın ülkeden kaçtığını falan söylüyormuş. “Yok öyle bir şey. Darbe girişimi var ama başarısız olacaklar gibi görünüyor. Bir tehlike yok” diyorum inanmıyor. “Beni sakinleştirmek için öyle söylüyorsun” diyor. Sonunda ikna oldu. Ben darbeyi böyle öğrendim. Havalimanında inebilen son uçak, ya da uçaktan çıkabilen son yolcular biz olduk. Çıkarken millet yığılmış araç bekliyor. “Darbe girişimi var. Araç gelmez yürüyün” diye uyardım milleti. Ben de bavulumu ite ite çıktım havalimanından. Ben çıkarken tanklar giriyordu içeriye. Aralarından geçip çıktım. Bir kaç kilometre yürüyüp bir otomobile bindim.


Fatih Altaylı'dan FETÖ ile ve darbe ile ilgili bomba açıklamalar - Resim : 1

,“EĞER BAŞARILI OLSALARDI BİRBİRLERİNE GİRECEKLERDİ”

Darbenin gerçekleşebileceği ihtimalini düşündünüz mü hiç ve o gece  FETÖ’nün askerleri başarılı olsaydı, sizce şu an Türkiye neyi yaşıyor olurdu?
Böyle salakça bir darbe girişiminin başarılı olma ihtimali yoktu ve başarılı olacaklarını asla düşünmedim. Bence darbeyi başlatanlar da başarılı olamayacaklarını biliyorlardı. Başarısız bile olsak en azından Türkiye karışır, Türk ordusu büyük güç kaybına uğrar diye düşünüp, başarılı olma ihtimali kalmadığını bile bile girişimi sürdürdüler. Darbe başarılı olsaydı ne olurdu sorusunun yanıtı çok zor. Çünkü başarılı olsalar darbecilerin de sonradan birbirine girme ihtimali vardı. Bunu niye söylüyorum. Bana sorarsanız bu darbeyi organize eden ve fişekleyenler Fethullahçılar ama AKP karşıtı bazı subaylar da işe dahil olacaklardı sonradan. O zaman da onların arasında çatışmalar çıkacaktı. Ordu bölünebilirdi. Her ne kadar orduyu ele geçirmiş gibi görünseler de, TSK kendini Fetoculara bırakmayacak kadar güçlü bir geleneğe sahip. Darbeden sonra Fetocular ile Cumhuriyetçi subaylar arasında güç kavgası yaşanır ve Türkiye’yi iyiden iyiye felakete sürükleyecek bir tablo çıkardı ortaya. Tabii bir de yine tutuklamalar olurdu ama bugün tutuklayanlar, o gün tutuklananlar olurdu. Bugünkü OHAL hukukunun yerini o zaman darbe hukuksuzluğu alırdı.

DEVAMI İÇİN TIKLAYIN