Hükümet medyasında kavga

Hükümet medyasında kavga
Güncelleme:

Yeni Şafak gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu ile Sabah gazetesi yazarı Haşmet Babaoğlu sosyal medya üzerinden çok sert atıştı.

Bayramoğlu'nun Babaoğlu'na Nazi subayı benzetmesi yapması tartışmayı alevlendirdi. Babaoğlu, "Yuh olsun sana da, senin gibi düşünenlere de" diyerek Bayramoğlu'na tepki gösterdi.

Ali Bayramoğlu dünkü yazısının sonunda, darbeci Gülen Cemaati'nin kurumlarında çalışan ve Cemaat üyesi olanlarla ilgili şöyle yazmıştı;

"Cemaat kurumlarında çalışmak, cemaatle ilişkiler içinde olmak suç oluşturmaz. Cemaat üyesi olmak da kendi başına bir suç değildir. Suç olan, cemaatin suç organizasyonunda, yönetiminde ve yasa dışı eylemlerinde yer almak olmalıdır.. Bu durumda da 'suçun ve cezanın şahsiliği' ile 'masumiyet karinesi' ilkeleri hassasiyetle uygulanmalıdır."

Haşmet Babaoğlu da sosyal medya hesabından Ali Bayramoğlu'nun ifadelerini eleştirerek, "'masum' dediğin kitlenin sosyolojik tahlilini yap, okul öğretmenleri mi, banka önünde cevşen okuyanlar mı?" şeklinde tweet attı ve şöyle devam etti;

"Hiç haşmet deme, sana saldırırlarken o alt kitle dediklerin de vardı.. Kimse cellaçılık falan yapmıyor ama masum değiller. 'Masum' dediğin kitlenin sosyolojik tahlilini yap, okul öğretmenleri mi, banka önünde cevşen okuyanlar mı? 'Cellatçılık' gibi laf oyunlarına da gerek yok, tek demokrat sen değilsin, tek vicdanlı olan da... Sana saldırırken de 'robot'tular, şimdi de... Merak etme bu milletin irfanı 'evrensel hukuk normları'ndan daha yüksektir. En iyisi artık bu yapay 'cool' havayı terk etmemiz ve 'robot katiller'in tasfiyesine yardımcı olmamızdır. Unutma, hep hatırlatırım: o 'masum' dediklerin en evvel senin kapına dayandılar... O zaman da sana şimdi 'cellatçılık oynamayın' dediğin ( ki ne haksızlık) Müslümanlar yardımına koştu... Bu kadar! Böyle 'cellatçılık' falan gibi haksız ifadeler kullanacaksan bir daha deme hakikaten Haşmet falan.."

 

Hükümet medyasında kavga - Resim : 1

 

Hükümet medyasında kavga - Resim : 2

Babaoğlu'nun bu tweetlerine Ali Bayramoğlu, "Benim ömrüm bunu yapmakla geçti. Sonradan olmadım. Terbiyesiz bir SA olmuşsun. Uğurlar olsun" diyerek tepki gösterdi.

Hükümet medyasında kavga - Resim : 3

Bayramoğlu'nun Babaoğlu'na Nazi subayı benzetmesi yapması tartışmayı alevlendirdi. Bu benzetmeye çok kızan Haşmet Babaoğlu, Ali Bayramoğlu'na şöyle yanıt verdi:

"Silme tvitlerini.. Tartışıyoruz şunun şurasında.. Ama bana gerçekten SA mı dedin??? Bu dil değişimini, Fetocuların tasfiyesini savunanlara SA diyecek kadar kendinden geçmeyi neye borçluyuz? Demek Sturmanteilung ha Ali??? Yani Nazi Taaruz Birliği?? Şimdi Erdoğandan yana saf tutan, tanklara yürüyen insanlara da böyle demeye mi hazırlanıyorsunuz? Yuh olsun sana da, senin gibi düşünenlere de? SA ha!"

 

Hükümet medyasında kavga - Resim : 4

ODATV