Hülya Koçyiğit tekerlekli sandalyede

Hülya Koçyiğit tekerlekli sandalyede
Güncelleme:

Kültür merkezinde yapılan açılışta konuşan Hülya Koçyiğit, törene tekerlekli sandalye ile katıldı

Batman Valiği ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün organize ettiği 38’nci Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Batman 2’nci Uluslararası Film Festivali’nin açılışı yapıldı. Törene Hülya Koçyiğit ve Selahattin Alpay, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Cumhuriyet Başsavcıısı Muhammed Emre Ejder, Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık, Kültür ve Turizm Müdürü ihsan Arslanlı ile bazı kurum müdürleri katıldı.
 Kültür merkezinde yapılan açılışta konuşan Hülya Koçyiğit, Türk sinemasının 100’üncü girdiğini belirterek, "Birlikte türküler söylemeye, birlikte oynamaya, konuşmaya, dertleşmeye, birarada kardeşçe, kol kola olmaya ne kadar hasretmişiz. Huzur hiçbir zaman bozulmasın. Hep birlike ’amin’ diyelim" dedi. 
 
Akil İnsanlar Heyeti çalışmaları sırasında Marmara Bölgesi’nde görev yaptığını belirten Hülya Koçyiğit, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Biz orada gezerken, sürekli sizlerden haberler geliyordu. Buraya gelen akil insanlar heyetini, öylesine coşkuyla karşılıyordunuz. Biz diyorduk, yahu niçin bu tarafa göndermiyorlar, burada yaşanan mutlulukları yaşamak istiyordum. Bugüne kısmetmiş, bugün aranızdayım çok mutluyum. Bu festivaller sürekli olsun. Türk sinemasının 100’üncü yılında birçok etkinlik yapılıyor. Hepimiz Türk filmleriyle büyüdük. Türk sinemasının 100’üncü yılının 50 yılında ben vardım, birçok ödüller aldım, çok onurlandırıldım. Ama bugünün anlamı çok daha farklı ve çok önemli benim için, çünkü Batman’dayım. Böyle kültürel bir ortamda sizlerle buluşmak çok keyifli. Dilerim bu bayram havası, bu coşku ömür boyu sürer."
 
Hülya Koçyiğit’e plaket veren Batman Valisi Yılmaz Arslan da konuşmasında, huzur ortamının önemine değindi. Bölgede 1.5 yıldır huzurun geldiğini söyleyen Vali Yılmaz, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet, bu huzur ve barış ortamının tesisi konusunda aldığı inisiyatif, aslında bu güzel günlerin yaşayacağımızı umut ediyor. Bir de yerel seçim sürecini atlattık, 560 insan seçildi, son yılların en huzurlu, en düzgün, en güzel seçimi bizler yaşadık. Demekki isteyince, herşeyi daha güzel, daha iyi yapabiliyormuşuz" dedi.
 
Selahattin Alpay’ın verdiği konser sonrası mini defile düzenlendi.
 

Hülya Koçyiğit tekerlekli sandalyede - Resim : 1