Hürriyet 67. yılında

Hürriyet 67. yılında
Güncelleme:

Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı basın özgürlüğünün öneminden bahsetti; “Bu ülkenin çağdaş ve demokrat bir ülke olabilmesi için bağımsız ve özgür durabilecek bir Hürriyet’i olması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

1 Mayıs 1948’de yayın hayatına başlayan Hürriyet gazetesi, Hürriyet Dünyası bahçesinde 67’nci yılını kutladı. Törende, 10 yıldan başlayarak Hürriyet’e emek verenlere rozetleri takıldı, haber ödüllerine layık görülen arkadaşlarımıza ödülleri verildi. Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, törende bir konuşma yaptı. 

Sabancı konuşmasında İpek Medya Grubu'na yapılan baskınla ilgili çarpıcı mesaj verdi. 

PARALELLE MÜCADELE AMA BASIN SUSTURULMADAN
Gazetemizi işte bu zihniyetle yönettik. Herkese şunu göstermeye çalıştık. Taşıma suyla havuzlar, pompalanan parayla özgürlükler dolmaz. Bunun için şirketlerimizi akılcı bir zihniyetle yönettik. Bu da zaman zaman bizleri bazı ekonomik tedbirler almaya yöneltti. Bizi de üzen kararlar almak, bazı arkadaşlarımızla yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Bedeli üzüntülerimizdi, kârı ise ekonomik dengelerimiz ve bağımsızlığımız.
Bugün, güne bir medya grubuna yapılan operasyonla başladık. Bu hepimizi düşündürüyor. Düşündürmesi gereken de bir olay. Devlet içinde paralel yapılanmalara izin verilemez. Devlet paralel yapılarla mücadele etmelidir. Ancak bu mücadele basın özgürlüğünü ortadan kaldırmak ve muhalif sesleri susturma gerekçesi ve aracı olmamalıdır.
Ben Türkiye’nin Hürriyet’i olan bu gazetenin yönetim kurulu başkanı olduğum için gurur duyuyorum. Biliyorum ki dün yakalarına rozetlerini takmış, bugün ve yarın takacak arkadaşlarım da bu gururu benimle paylaşıyorsunuz.”