\"İddia ediyorum, Akdoğan RTÜK'e göndermeyecek\"

\"İddia ediyorum, Akdoğan RTÜK'e göndermeyecek\"
Güncelleme:

Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz \"temiz ekran\" yönetmeliği ile ilgili çok çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Yılmaz'a göre Başbakan Yardımcısı Akdoğan son anda devreye girecek ve yönetmelik RTÜK'e gönderilmeyecek. Çünkü gönderilirse...

İŞTE AKDOĞAN'IN YAZISI:

Kelebek etkisi!
CANLI maç yayınlarında "temiz ekran" sağlayacak yönetmelik RTÜK tarafından geçtiğimiz kasım ayında hazırlandı ve Resmi Gazete'de yayınlanması için ilişkili olduğu bakanlığa gönderildi.
Bakanlığın bağımsız bir kurum olan RTÜK'ün hazırladığı yönetmeliği değiştirmek gibi bir yetkisi yok. Kendine gelen yönetmeliği bir üst yazıyla Resmi Gazete'ye göndermesi gerekiyordu ki yayınlansın ve yürürlüğe girsin.
Ama bakın geldik ağustos ayına, yeni bir futbol sezonu yakında başlayacak ve hâlâ yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlanabilmiş değil.
Yönetmeliğin üzerine yatıp, herkeslerden saklayan kişi Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan.
Ve şimdi Digiturk ve dolayısıyla Lig TV, Katarlı bir sermaye grubuna satıldı. Bu satış da bir garip, çünkü fiyatı filan açıklanmadı.
Buna bakınca bir iddiaya girmek istiyorum: Yalçın Akdoğan, bu yönetmeliği Resmi Gazete'ye hiç göndermeyecek.
Çünkü gönderecek olursa Lig TV'nin canlı maç yayını sırasında aldığı reklamlara ve onun getirisine veda etmesi gerekiyor ama artık kanalın sahibi en yüksek imtiyaza sahip Katarlı bir sermaye grubu.
Katarlıları üzmek istemeyecektir, çünkü bugün bir Katarlı üzülürse, yarın bir Rizeli üzülür!
Kelebek etkisi gibi yani!
Burada bir kelebek kanat çırparsa, Batı Pasifik'te fırtına çıkabiliyor çünkü!