İlker Başbuğ hakkında akıl almaz iddia !

İlker Başbuğ hakkında akıl almaz iddia !
Güncelleme:

Başbuğ Ergenekoncu numarası yaptı.. Zaman'ın etkin ismi Hüseyin Gülerce'den gelen Başbuğ yazısı dikkate değer...

İktidar ile Cemaat arasındaki Başbuğ ayrılığını net bir şekilde ortaya koyan yazı bu kez Zaman yazarı Hüseyin Gülerce'nin kaleminden çıktı.

İktidar, Başbuğ'un tutuksuz yargılanmasından yana tavır koyorken Zaman cephesi "tutuklanmaya" sonuna kadar destek çıkıyor.

Hüseyin Gülerce'ye göre Başbuğ'un tutuklandıktan sonra yaptığı açıklama "Ergenekoncuların en büyük numarasıydı. "

Şöyle diyor Gülerce;

"Vesayet cephesi, değişen Türkiye'yi ve dünyayı doğru okuyamamanın, hazırlıksız yakalanmanın şaşkınlığını üzerinden bir türlü atamıyor. Kendilerini çok güçlü zannettikleri bir sırada, yuvarlandıkları çaresizliğin girdabında, nafile direnmeye çalışıyorlar. Fakat yargılandıkları davalarda deliller çok güçlü. Yargı yoluyla bir netice almaları asla mümkün değil. Bu çaresizlikle bir taktik geliştirdiler. Ben buna, Ergenekoncuların en büyük numarası diyorum. Hâkimlere değil, kamuoyuna konuşuyorlar. Hedef kitleleri de, AK Parti'ye ve Gülen hareketine (buldukları tabirle cemaate) hasım olanlar...

(...) BAŞBUĞ'UN "NUMARASI"

Bunun son örneği, önceki dönemin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanmasında görüldü. Başbuğ tutuklanma öncesi yaptığı konuşmada; "Takdir yüce Türk milletinindir." dedi. Kastettiği, o korkutulan, endişeleri ve kaygıları sürekli beslenen kitleydi. Yoksa "millet", referandumda yüzde 58 evet demiş, Ergenekon davalarını destekleyen bir irade ortaya koymuştu...

HALK BAŞBUĞ'U ARKA ÇIKMADI

Şunu da belirtmeliyiz ki, Başbuğ'un ve Ergenekon dostlarının bütün çabalarına rağmen, artık o kitle de vicdanındaki tereddüdü tavırlarına yansıtmaya başladı. 26. Genelkurmay Başkanı tutuklandı, yüz binler sokağa dökülmedi. İzmir'de bile yüz tane İşçi Partili bir araya ancak gelebildi. Hele 17. Genelkurmay Başkanı Kenan Evren'in yargı önüne çıkacağı şu günlerde, "26. Genelkurmay Başkanıyım" demenin bir kıymeti harbiyesinin olmadığı da ortada..."

Yazının tamamı için tıklayın