İngiliz medyası: Erdoğan 'basınımız özgürdür' derken Türkiye'de gazeteci gözaltına alınıyordu

İngiliz medyası: Erdoğan 'basınımız özgürdür' derken Türkiye'de gazeteci gözaltına alınıyordu
Güncelleme:

İngiliz medyası: Erdoğan 'basınımız özgürdür' derken Türkiye'de gazeteci gözaltına alınıyordu

İngiliz medyası: Erdoğan 'basınımız özgürdür' derken Türkiye'de gazeteci tutuklanıyordu

İngiltere medyası,'terör örgütü lehine propaganda yapmak' suçlamasıyla gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink haberine geniş yer ayırdı. Ülkedeki medya, gazetecinin Diyarbakır'da gözaltına alındığı sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Büyükelçiler Konferansı'ndaki konuşmasında Türkiye'nin dünyada en özgür basına sahip olduğu yönündeki sözlerine dikkat çekti.

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Independent haberi, "Erdoğan için olabilecek en kötü zamanlama" başlığıyla verdi. Gazete, Erdoğan'ın en özgür basının Türkiye'de olduğunu savunduğu sırada, gazeteci Geerdink'in gözaltına alındığına dikkat çekti. Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasında "İddia ile konuşuyorum. Ne Avrupa 'da ne de diğer ülkelerde, Türkiye'deki basın kadar özgür bir medya yoktur. Bunların hepsini gördük. Sıkıysa siz oralarda kalkın, Cumhurbaşkanına, Başbakana saldırın, saldıramazsınız. Amerika'da, Almanya'da, Rusya'da yapamazsınız." dediğini hatırlattı. Haberde ayrıca 14 Aralık'ta Türkiye'de gazetecilere polis operasyonu düzenlendiğinin altı çizildi.

Guardian gazetesi de "Hollandalı gazeteci terörist suçlamasıyla gözaltına alındı" başlığıyla haberi okuyucularına duyurdu. Haberde olayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de basın özgürlüğü ile ilgili konuşmayı yaptığı günde meydana geldiği vurgulandı. Ayrıca Türkiye'de gazetecilere yönelik gözaltı operasyonlarının, Avrupa Birliği tarafından insan hakları ihlali olarak değerlendirildiği ifade edildi. Gazete, Paris merkezli Sınır Tanımayan Gazeteciler (RFS) örgütü tarafından hazırlanan, 2014 Dünya Basın Özgürlüğü Sıralaması'nda Türkiye'nin 180 ülke arasında 154'üncü sırada bulunduğunu belirtti.

(CİHAN)