İsmail Kavak:Akit'in 't'sini de yaz Akit

İsmail Kavak:Akit'in 't'sini de yaz Akit
Güncelleme:

Medya böyle bir tartışma görmedi bugüne kadar. Nereden çıktı, nasıl bu noktaya geldi anlayamadık. Okuyunca siz karar verin. Zaman'dan İsmail Kavak yazıyor

Her gördüğü artı işaretini haç zanneden Akit mevkutesi, Bolu Abant Oteli'nin girişinde bulunan ‘Hoş geldiniz' ibareli giriş kapısının Katolik haç sembolünden oluştuğunu yazdı. Hem de birinci sayfasından. Aklınca, okurları nezdinde Hizmet hareketi için "Aslında Müslüman değil" algısı oluşturmaya çalıştı. Gülsen gülünmeyen kızsan kızılmayan belki sadece acınacak bir metindi bu...  Ama saçmalığı tarihe mâletmek adına bir kaç cümleyle kayıt düşmek istedik. Zaman.com.tr olarak da, yarından sonra haber çeşitliliğini sürdürmeleri dileğiyle, kendilerine değişik örnekler sunalım istedik.

Mesela yarın kendi logolarındaki 't' harfini manşet yapabilirler. Zira, haçın ta kendisi olan t harfi, Akit'in göbeğinde yer alıyor. Onların üslup ve dilinden yola çıkılacak olursa; Akit, ismindeki t harfiyle Haçlı karargahının merkezi mi oluyor? Evet saçma!

AK Saray resmini sayfalarının göbeğine çakıp, pencerelerindeki onlarca 'haç'ı daireye alıp 'Yakıştı mı AKP' diye en az bugünkü kadar saçma bir haber başlığı atabilirler.

Askeri nizamiyelerin girişlerindeki tak'lar ya da Türkiye'nin dört bir yanındaki devlet dairelerinin kapı pencerelerinin resimleriyle, birinci sayfalarını 365 gün 'haç'sız bırakmayabilirler.

Bak olmadı, gazete yöneticileri ve çalışanlarının evlerindeki oda kapılarını resimleyip resimleyip yayınlayabilirler. Bu konuda yayın yönetmenleri oldukça tecrübeli ve mahirdir. Hatırlayın! Fethullah Gülen Hocaefendi'nin binlerce misafirini kabul ettiği salondan, odasına açılan kapının üzerindeki desenden 'haç' çıkarma fitnesini atma kabiliyetne sahiptir kendileri.

Dört işlemden artı işaretini kaldırmaları önerisinde de bulunacağız ama bu dönemde böyle bir hamle kendilerinin zararına olabilir. Malum artı işareti toplama işlevi görüyor

Yeri gelmişken daha önceki bazı algı operasyonu amaçlı saçma haberleride hatırlayalım...

RABİA'YI RABİN DİYE YAZMA FİTNESİ

Bu bildiğiniz Akit, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin merhume annesinin resmi kayıtlarda Rabia olarak geçen isminin, sonundaki 'a' harfini 'n' yapmaktan çekinmedi. Algı operasyonu yapmaya çalışan gazetenin delil olarak gösterdiği ‘Pasaport İstek Formu' belgesine bakıldığında her vicdan sahibi Rabia yazdığını görüyordu. Yani, milletin gözünün içine baka baka yalan yazdılar.

LALE FOTOĞRAFINDAN SARIGÜL'E DESTEK!

Zaman'ın 10 Nisan'da yayınlanan ‘İstanbul'da şimdi lale mevsimi' başlıklı haberde kullandığı sarı, kırmızı, mavi laleli fotoğrafları gül zannedip (!), Mustafa Sarıgül'e destek mesajı verildiğini bile yadılar. Lale fotoğrafından ‘sarıgül' mesajı çıkartma kabiliyetine sahip gazetenin, fotoğrafta yer alan kırmızı lalelerden Abdullah Gül'e mesaj haberi yapamaması alay konusu olmuştu.

MESSİ NERE ZAMAN NERE?

Daha öncede bir okur görüşüne yer veren Akit, Zaman'da yayınlanan "Messi'den Ronaldo'ya unutulmaz ders” başlıklı bir haberden yola çıkarak, Hizmet hareketini İsrail sempatizanı olmakla suçlamıştı. Bir okurunun yorumunu paylaşan Akit, Ronaldo'nun Filistinlilere; Messi'nin ise İsrail'e destek verdiğini yazmıştı. Ardından da Zaman'ın "Messi'den Ronaldo'ya unutulmaz ders” haberini Messi'ye destek şeklinde sunacak kadar derin bir muhakemeye sahiptir bu mevkute.

HIZ YAPIP RADARA YAKALANDI, 'PARALEL' DEDİ

Son dönemde yakalanan hırsızların ve herhangi bir suça karışanların paçayı sıyırmak için ağızlarından 'paralel' sözü eksik olmuyor malum. Akit'ten Hasan Karakaya da, yolda arabasıyla aşırı hız yapıp radara yakalanan ve 364 lira trafik cezası ödeyen isimlerden biri. Ancak Karakaya suçu, gaza basan ayağında aramamış, birçok suçlu gibi tabi ki 'paralel'e yamanmıştı. Köşesinde, “Bu işlerde “Paralel” bir “el” pekalâ olabilir.” diye ciddi ciddi cümleler kullanmıştı. Ancak hatırlanacağı üzere, Karakaya'nın hız sınırını aşmasıyla ilgili düzenlemeyi AKP hükümeti yapmış; cezalarda yüzde 30'a kadar zam yapmıştı.

Liste böyle uzayıp gidiyor. Eğlencelik bir arşiv taraması oldu...

 İSMAİL KAVAK-ZAMAN.COM.TR