İstanbul’un çevresindeki tatil noktalarına turist akını

İstanbul’un çevresindeki tatil noktalarına turist akını
Güncelleme:

Yabancı turistler İstanbul civarındaki tatil yörelerine akın etti.

TurkHealthTourism Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök, Türkiye’ye gelen yabancı turistlerin İstanbul’a yakın yerlerdeki tatil beldelerini keşfettiğini, tesislerdeki doluluk oranının önemli ölçüde arttığını açıkladı.

İstanbul’a yakın yerlerden en çok Kartepe, Yuvacık, Yalova, Sapanca ve Ağva gibi doğal güzellikleri ile öne çıkan yerlerin tercih edildiğini belirten Acıkök, yaz döneminde sağlık ve tıbbi operasyon amacıyla Türkiye’ye gelen yabancı turistlerin İstanbul’un yanı sıra yakın yerlerdeki tatil yerlerine ilgilerini artırdıklarını söyledi.

Sağlık turizminde Türkiye’nin özellikle son 5 yılda önemli mesafeler kat ettiğinin altını çizenAcıkök şunları söyledi:

“Türkiye sağlık operasyonlarında tercih edilir ülke konumuna gelirken aynı zamanda tatil cenneti olma yönünü çok iyi kullandı. Yabancı turistler artık Türkiye’ye gelirken tatil programlarını uzun tutuyorlar. İstanbul’da sağlık tedavilerini ve tıbbi operasyonlarını tamamlayan yabancı hastalar Türkiye’deki kalan vakitlerini Kartepe, Yuvacık, Maşukiye, Yalova, Kefken, Kerpe ve Sapanca gibitatil merkezlerinde değerlendirmeyi tercih ediyor. Bu açıdan yabancı turistlerin bu nadide yerleri keşfettiğini ve ilgilerini bu noktalara kaydırdıklarını söyleyebiliriz”

Doğa ile iç içe tatil için İstanbul’dan 60 dk uzaklıktaki Kartepe, bol oksiyen için 70dk uzaklıktaki Sapanca ve sağlık tedavilerinde doktorların tavsiye ettiği termal tesisler için ise 70 dk uzaklıktaki Gölcük Yazlık Ilıcası Termal Tesisleri’nin en çok ilgi gören yerler arasında olduğunu belirtenTurkHealthTourism Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Acıkök, bir yerden bir yere ulaşımın güçleştiği İstanbul’da yabancı turistlerin aynıeforuharcayarak vakitlerini yakın bölgelerindeki tatil yörelerinde değerlendirmeyi tercih ettiğini söyledi.

2014 yılının ilk yarısında İstanbul'a gelen yabancı turist sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 10 oranında arttığını vurgulayan Acıkök şöyle konuştu:

“Geçen yıl ile kıyasladığımızda yılın ilk yarısında 4 milyon olan turist sayısı bu yıl 4 milyon 400 bin seviyelerine ulaştı. Yaklaşık olarak yüzde 10’luk bir artış söz konusu. İstanbul’a gelen yabancı turist sayısı normal şartlarda sürekli artıyor, çünkü çok tavsiye ediliyor. Dünyaca ünlü seyahat sitesi Tripadvisor’ın 54 bin kullanıcısı üzerinde yaptığı yıllık turist memnuniyeti anketinde İstanbul 37 turistik merkez arasında Paris, Roma ve Prag’ı geride bırakarak 4’üncü sırada yer aldı. Bütün bu göstergeler Türkiye’nin ve özellikle İstanbul’un sahip olduğu potansiyeli gözler önüne seriyor”

Turizm Bakanlığı’nın da sağlık turizmi konusunu öncelikli gördüğünün altını çizen Acıkök, devlet desteği alan sağlık turizmi şirketlerinin sektörün büyümesinde önemli rol oynadığını sözlerine ekledi.