İşte milletvekili aday adayı olan gazeteciler!

İşte milletvekili aday adayı olan gazeteciler!
Güncelleme:

İşte milletvekili aday adayı olan gazeteciler!

İşte milletvekili aday adayı olan gazeteciler!



2015 genel seçimleri için çok sayıda gazetecinin milletvekili aday adayı olması dikkat çekiyor.
Siyasi partiler 7 Haziran'daki seçimlere hazırlanıyor. AKP 'de aday adaylık başvuruları sona erdi, diğer partilerde ise süreç devam ediyor. İş, sanat, spor , basın dünyasından yüzlerce kişi milletvekili adayı olmak için kuyruğa girdi.

Meclis'e aday olanlar arasında gazetecilerin çokluğu da dikkat çekiyor. Gazeteciler, Mahmut Övür, Markar Eseyan, Kemal Öztürk AKP'den aday adayı olurken, Enis Berberoğlu, Tayfun Talipoğlu, Barış Yarkadaş, Dinç Çoban gibi isimler de CHP 'den Meclis'e girmek için çalışacak.

ÖN SEÇİM KARARI CESARETLENDİRDİ

CHP'nin milletvekili adaylarını ön seçimle belirleme kararı gazetecileri de cesaretlendirdi. Yıllardır siyasetle ilgili yazılar yazan, CHP'yi ve örgütü bilen gazeteciler de ön seçimle Meclise girmeye aday oldular. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gazeteci Enis Berberoğlu'nun İstanbul'dan kontenjan adayı olacağı dile getiriliyor. Televizyon programcısı Tayfun Talipoğlu "Ön seçim olursa aday olurum" demişti. Talipoğlu, ön seçim kararı alınan Aydın'dan aday adayı olduğunu açıkladı. Gazeteci Atilla Sertel, İstanbul'dan Kent Yaşam Gazetesi sahibi Umut Veli Develi, Gazeteci Ali Öztunç, Gazeteci Yazar Necdet Saraç ve Tuncay Özkan, Yazar Eren Erdem, aday adayı olan isimlerden bazıları.

'KONTENJAN TALEBİM YOK'

Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP'den İstanbul milletvekili aday adayı olduğunu Twitter hesabından açıkladı. Gerçekgündem internet sitesinde yazılar yazan ve CHP analizleri ile bilinen Barış Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "CHP İst Milletvekili aday adayı olmaya karar verdim. Yönetime 'Kontenjan talebim yok ön seçim adayıyım' dedim. Ayrıntılı açıklama yapacağım" dedi. Yarkadaş'ın İstanbul 1. Bölge'den aday adayı olacağı belirtiliyor.

'BEN DE ADAY OLSAM KIYAMET Mİ KOPAR?'

Gazeteci, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in danışmanı Sıtkı Dinç Çoban da CHP'den aday adayı olan gazetecilerden biri. Kendi internet sitesinde 'Müsadenizle adayım' başlıklı bir yazı kaleme alan Çoban neden aday olduğunu şu sözlerle dile getirdi. "Neredeyse hepiniz biliyorsunuz aslında. Ama yine de cümle kurmak, anlatmak ve o cümleye de "müsaade" isteyerek başlamak hasıl oldu. 'Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 1. Bölge aday adayıyım.Kiminize sürpriz geldi belki ama inanın teamüden oldu. Tasarlayarak, kurgulayarak aday adayı oldum. Genel Merkez'in 'ön seçim" kararı da elimi güçlendirdi. Tek başıma vermedim bu kararı. Dostlarımla, ömrümün yarısını paylaştığım yoldaşlarımla verdik. Yıllardır savunduğum ön seçim heyecanını ben de yaşamak istedim. Hak gördüm kendimde. Sokağa, eyleme çıktığınızda omuzbaşınızda yoldaş vekiliniz olsun diye adayım. Canınız yandığında sesini duyacağınız arkadaş vekiliniz olsun diye adayım. Sesini duyduğunuzda gülümseyebileceğiniz kardeş vekiliniz olsun diye adayım. Saydığım özellikte vekillerimiz yok mu? Elbette var. Ama bir fazla olsa ne çıkar. "Kıyamet mi kopar?"

'YENİ ANAYASA VE ÇÖZÜM SÜRECİ BENİ HEYECANLANDIRIYOR'

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür AK Parti'den aday adayı oldu. İstanbul 2. Bölgeden aday adayı olduğunu söyleyen Övür, "Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Yeni ve sivillerin yapacağı bir anayasa ile çözüm süreci beni heyecanlandırıyor. Kürt sorunun çözümü benim için tarihi önem sahip bir süreç. Bu sürece Meclis'te olarak destek vermek istiyorum onun için de siyasete girmeye karar verdim" dedi. Gazeteci Nuray Başaran da AKP'den aday adayı oldu. Memleketi İzmir ya da Ankara'dan aday olmak istediğini söyleyen Başaran, Medyatava'ya yaptığı açıklamada ; "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için 'muhtar bile olamaz' dedikleri dönemde "Meydanların Başbakanı" diye bir yazı kaleme almıştım. Şimdi de "Meydanların Başkanı" diyorum. Bu nedenle de siyasete girmeye karar verdim" ifadelerini kullandı.

KEMAL ÖZTÜRK VE MARKAR ESAYAN DA ADAY

Anadolu Ajansı eski Genel Müdürü Kemal Öztürk AKP'den Sakarya Milletvekili Aday adayı olurken, Yenişafak Yazarı Markar Esayan, Yazar Rahim Er, Gazeteci-Yazar Muhsin Kızılkaya, Star Gazetesi Yazarı Resul Kurt, Gazeteci Halime Kökçe, Gazeteci yazar Hüseyin Yayman, Nuri Elibol, "Türk Siyasetinde Bir Kasımpaşalı: Recep Tayyip Erdoğan" kitabının yazarı Gazeteci Bilal Çetin de aday adayı olan gazetecilerden.