İsveç basını: Gazeteciler terörle suçlandılar

İsveç basını: Gazeteciler terörle suçlandılar
Güncelleme:

‘Özgür Gündem Soruşturması’na dair tutuklamalar İsveç basınında...

İsveç basını, Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışmak için başlatılan "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına katılarak gazetenin bir günlük yayın yönetmenliği görevini üstlenen ve "Terör örgütü propagandası yapmak" suçlaması ile sevk edildikleri mahkemece tutuklanan Şebnem Korur Fincancı, Ahmet Nesin ve Erol Önderoğlu'na dair haberi "Gazeteciler terörle suçlandılar" başlığı ile okuyucularına duyurdu.

İsveç gazeteleri, Sınırsız Gazeteciler Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Prof. Rasime Şebnem Korur ve Gazeteci Ahmet Aziz Nesin'in "Özgür Gündem gazetesi ile dayanışma kampanyasına katıldıkları" gerekçesiyle tutuklandıklarını belirttiler.
Gazeteler haberlerinde, AB Dışişleri ve Güvenlik PolitikalarıYüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn'ın tutuklamalar ile ilgili "Mahkemenin kararı Türkiye'nin basın özgürlüğünü de kapsayan temel hakların tanınması sözü ile çatışmaktadır" açıklamasına da yer verdiler.
Haberlerde Sınırsız Gazeteciler Örgütü'nün tutuklamalar ile ilgili "Türkiye'de basın özgürlüğü inanılmaz ölçüde düşük düzeyde. Erol Önderoğlu derhal serbest bırakılsın" tweetini de haberlerine eklediler.