Kobani'ye giden gazeteciler izlenimlerini anlatıyor

Kobani'ye giden gazeteciler izlenimlerini anlatıyor
Güncelleme:

78'liler Girişimi'nin organize ettiği panelde Kobani masaya yatırılacak.

Yapılan yazılı açıklama şöyle:

Kobanê’de yaşananlar Türkiye’deki kimliklerin, dillerin, inançların, kısacası farklılıkların bir arada yaşama sorunlarına nasıl yaklaşılacağı ile yakından ilgili, insanlık haklarıyla ilgili. Öte yandan Kobanê’de yaşananlarla ilgili bir ”kirli” yönlendirme  olması,  gerçeğin ipine sarılmamızı zorunlu kılıyor.

Gazeteci arkadaşlarımız Ceyda Karan, Celal Başlangıç, Celalettin Can, Fehim Taştekin, Mete Çubukçu  Kobanê’ye gittiler, içeriye girdiler,  durumu yerinde gözlemlediler. Ragıp Duran, ulusal ve uluslararası Medya’nın Kobanê ‘ye yaklaşımını ele alış biçimini inceledi.   Rojava  ile Dayanışma Komisyonu Dış İlişkiler sorumlusu Mazhar Zümrüt konumu gereği  başından itibaren hep Kobanê  ile ilgili oldu.

Yukarıda adı geçen arkadaşlarla deki gelişmeleri konuşmak  için bir Panel düzenledik.

Panelden doğru, Kobanê Kantonu Eşbaşkanı Enver Müslim Kobanê’de olup bitenleri, ihtiyaçlarını, geleceklerini, beklentilerini kamuoyuna açıklayacak

Gazeteci/ Fotoğrafçı Veysi Altay’ın kısa metrajlı bir belgesel ve fotoğraflarından Kobanê’yi  izleyeceğizDavetimizi kabul edip Panele katılmanız bizi onurlandıracaktır.

Saygılarımızla

78’liler Girişimi

 

Adres: Cezayir Restorant, Hayriye caddesi, No. 12

Tarih ve saat: 21 Ekim 2014, Salı günü: 18.30