Kafa karıştıran açıklama

Kafa karıştıran açıklama
Güncelleme:

Fazıl Say’ın CSO programından çıkartılmasıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan bir açıklama geldi.

CSO konserlerinin iptali üzerine bugün 'ambargonun gerekçesi nedir?' diye soran Fazıl Say'a Kültür Bakanlığı Müsteşarı Haluk Dursun'dan cevap geldi. Say'ın Haremde 1001 Gece eserinin İDSO programında olduğunu duyuran Dursun, "Fazıl Say'a bir sanatçı olarak sahip çıkmaya devam edeceğiz, devletin kapıları kapatılmış değil" dedi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, “Fazıl Say’a yönelik bir ambargo yoktur” dedi ve Say’ın bir eserinin İDSO tarafından seslendirileceğini açıkladı.

Müsteşar Haluk Dursun, “Fazıl Say’a yönelik, ona bakanlığın kapatılmasına ilişkin burada bir kanaat yok. 2014-2015 sanat sezonunda İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, 22 Mayıs 2015 tarihli konserinde Fazıl Say’a ait Haremde 1001 Gece adlı konçertosunu seslendirecek. Yeri de belli, Fulya Sanat Merkezi. Bu kesinleşmiş, asılmış programda yer alan bir konser. Dolayısıyla bakanlığımızın Fazıl Say’a yönelik ambargo, sansür, engelleme içinde olduğu görüşü yanlıştır. Bu eksik bilgiyi düzeltip Fazıl Say’ın eserlerinin 2015 içinde seslendirileceğini, çok açık biçimde Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı olarak duyurmak isterim. Fazıl Say’a bir sanatçı olarak eserlerini icra etmek üzere sahip çıkmaya devam edeceğiz. “ dedi.

CSO programından iki konserin çıkartıldığı haberlerinin doğru olmadığını söyleyen Haluk Dursun, “Program taslağına konulup da çıkartılan bir eser yok” dedi. Haluk Dursun’un verdiği bilgiye göre CSO’nun yeni sezon program teklifinde Fazıl Say eserleri yoktu. “Bana gelen bilgiye göre, sanatçıyla görüşülmüş bir teklif yok.” diyen Dursun, geçen seneki iki konserin Soma dolayısıyla iptal edildiğini, bu yıl da programa hiç alınmadığını ifade etti. Haluk Dursun sözlerini şöyle tamamladı: “ İlan edilmiş bir konser iptal edilse, mesela bu İstanbul konseri kaldırılsa bunun peşine hep birlikte düşelim. Ama böyle bir durum yok. Fazıl Say’a devletin kapıları kapatılmış değil. Belki 2016’da tekrar dinleriz, daha fazla dinleriz.”

 

(RADİKAL)