Uzmanlar saç ekimi konusunda uyarıyor !

Uzmanlar saç ekimi konusunda uyarıyor !
Güncelleme:

Uzmanlar saç ekiminin eğitim almış, tecrübeli uzman sağlık teknikeri aracılığıyla gerçekleştirilmeli uyarısında bulunuyor.

Uzmanlar saç ekiminin Estetik-Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı ve cerrahlar beraberinde bu konuyla alakalı eğitim almış, tecrübeli uzman sağlık teknikeri aracılığıyla gerçekleştirilmeli uyarısında bulunuyor. 

Yasalarımız bu işlemi yalnızca Plastik Cerrahlar, Dermatologlar ve cerrahi ekibi aracılığıyla yapılmasına müsaade vermektedir. Saç ekimi her ne civarı küçük bir operasyonda olsa ciddi cerrahi bir işlemdir ve her cerrahi işlem benzeri oluşabilecek komplikasyonlara karşın ameliyathane ortamında yani hastanede yapılması mecburidir.

Saç ekiminde skandal!

Saç ekimi konusunda ehil olmayan kişiler bile bu işi yapmaya başladı. İstanbul'un birçok ilçesinde yapılan 6 aylık periyotlar ile büyük bir skandal ortaya çıktı.  Ahmet K. İsimli vatandaş Levent’te bir kliniğe başvurmuş. Kendisini doktor olarak tanıtan ancak daha sonra doktor olmadığını öğrendiği Aysun A. İsimli şahıstan saç ekimi hizmetini almış.

Aysun A. İsimli şahıs, doktor veyahut herhangi bir uzmanlığı bulunmadan, hastane ortamında yapılması gereken saç ekimi operasyonlarını merdiven altı olarak adlandırılan, ünlü bir saç ekimi markasının adını kullanarak saç ekimi yaptığı ortaya çıktı.

Saç ekimi şikâyetleri ile alakalı, ilgili şahıs ve merdiven altı güzellik merkezleri hakkında birçok dava açıldığını ve mağdurların haklarını aramak için il ve ilçe sağlık kuruluşları, ilçe belediye ve kaymakamlıklarına ulaştıkları iletiliyor. Mağdurlar tarafından gelen haberlerde ise 5.000 ile 6.000 arası greft (saç kökü) ile anlaşılıp, ödedikleri bedelin ancak yapılan ekimlerde 1.000 greft ekildiği belirtildi. Kalan saç köklerinin ise uğraşmamak için çöpe atıldığı ya da saç ekimi için yeteri kadar kaynağı olmayan kişilere ekim yapılarak bir sağlık terörü oluşturdukları iletildi. Bu sağlık ihlalini yapan kişi ise kendisine ulaşan kişilere ve hastalarına kendini doktor olarak tanıttığı ancak aslında bir sağlık personeli dahi olmadığı mağdurlar tarafından tespit edilmiş durumda olduğu iddia edildi.

Şu an için ise bu ve bunun gibi kişiler ile merdiven altı saç ekimi yapan firmalar ile alakalı sağlık bakanlığından geniş bir araştırma ve hukuki anlamda açıkların giderilmesi mağdurların en öncelikli beklentileri arasında yer alıyor.